Annet Govaert: Houd het doel in de gaten en laat je niet afleiden

In het nieuwe nummer van SCHADE magazine is het thema ‘de vrouwen in de branche’. In de komende periode vragen wij vrouwen uit de branche naar hun mening over hun vak en of zij vinden dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Vandaag Annet Govaert (52 jaar), Senior Specialist Aansprakelijkheid & Cyber.

Opleiding(en): Rechten aan de Erasmus Universiteit
Werkt bij: Concordia de Keizer
Functie: Senior Specialist Aansprakelijkheid en Cyber
Sinds: 2013
 
Waarom ben je broker geworden?
Na jaren actief te zijn geweest bij diverse verzekeraars wilde ik graag dichter naar het 'vuur'; de eindklant. Als makelaar merk ik dat de dynamiek tussen de klanten en verzekeraars elke dag nog nieuwe uitdagingen geeft! 
 
Wat vind je leuk aan jouw functie? 
De diversiteit aan bedrijven en organisaties waar ik mee in aanraking kom, de kans om je in te leven in de business en bijbehorende risico’s van het bedrijf en vervolgens de klant zo goed en duidelijk mogelijk begeleiden en ontzorgen. Een tevreden klant die weet dat alles goed geregeld is; daar krijg ik energie van. 
 
Wat zijn jouw ambities?
Cyberrisico’s dusdanig duidelijk onder de aandacht brengen, dat de klant begrijpt waarom een cyberverzekering tegenwoordig net zo noodzakelijk is als een AVB.  En vooral elke dag leren en nog beter worden in wat ik doe. 
 
Over welke kerncompetenties moet je beschikken om jouw werk goed te kunnen doen?
Goed kunnen luisteren, analyseren, mee kunnen denken met de klant en ingewikkelde zaken makkelijk en inlevend kunnen uitleggen. Bovendien moet je een echte doorzetter zijn met een flinke dosis humor. 
 
Werk je liever met mannen of vrouwen en waarom?
Ik werk het liefste met een mix omdat dit het beste in een team naar boven brengt. Het oog van vrouwen voor de sociale aspecten in combinatie met het 'niet lullen, maar poetsen' van de mannen levert in mijn ervaring de beste resultaten. Uiteraard klinkt dit enorm kort door de bocht, maar dit is wel mijn ervaring.
 
Werk je liever met ouderen of jongeren en waarom?
Ook hier weer de mix. De ervaring en stressbestendigheid van ouderen in combinatie met het enthousiasme en de nieuwe frisse kennis en kijk op zaken van jongeren levert de beste resultaten op alle vlakken.

Wat zouden mannen van vrouwen kunnen leren?
Vraag even door, geef klanten en collega’s echt aandacht, laat zien dat je oprecht geïnteresseerd bent in de ander. Dat levert vaak meer op, namelijk werkplezier. En blije mensen presteren beter.
 
Wat zouden vrouwen van mannen kunnen leren?
Houd het doel in de gaten en laat je niet afleiden door zaken die niet tot de kern behoren. En de veerkracht van mannen in de zin van opstaan en doooooooor!!!! 
 
 
Geplaatst op 11-09-2020


Share on: