ARAG introduceert Dag van de Scheidsrechter met topscheidsrechters

Hoofdsponsor van de KNVB scheidsrechters ARAG zet in samenwerking met onder andere topscheidsrechters Danny Makkelie, Kevin Blom, Shona Shukrula en Jeroen Manschot alle scheidsrechters van Nederland in de spotlight met de Dag van de Scheidsrechter. Daarmee wil ARAG meer aandacht vragen voor de positie van de scheidsrechter en fairplay in het Nederlandse voetbal.

Maandagavond 14 september presenteren Hélène Hendriks en Hugo Borst een zeventig minuten durende online live-uitzending met diverse topscheidsrechters en KNVB vakspecialisten aan tafel.  
 
Divers programma
Gesproken wordt over diverse onderwerpen zoals de ontwikkelingen van het scheidsrechtersvak, de veranderende rol van de arbiter en de verschillen in het fluiten van mannen versus vrouwen wedstrijden. Ook de impact van technologie en nieuwe spelregels komen aan bod, net als het vraagstuk hoe je als scheidsrechter mentaal en fysiek fit blijft. Daarnaast kunnen kijkers middels de telefoon vragen insturen en meedoen aan een quiz met vier rondes, waarbij ze kans maken op prijzen. 
 
Onmisbaar voor het Nederlandse voetbal
“Een vol programma”, zegt Marc van Erven, CEO bij ARAG, “En dat verdienen alle scheidsrechters die we in Nederland hebben ook. Want zonder scheidsrechters, geen voetbal. Wekelijks pakken duizenden mannen en vrouwen de fluit op om ruim 30.000 wedstrijden in goede banen te leiden. Meer aandacht voor de rol van scheidsrechters en hun taak om een wedstrijd conform de regels te laten verlopen, maakt het Nederlandse voetbal over de hele breedte beter. Dat sluit goed aan bij onze overtuiging dat het recht ervoor moet zorgen dat mensen goed met elkaar omgaan en dat wij voor hen zaken recht zetten.”

Over de Dag van de Scheidsrechter
De live-uitzending van de Dag van de Scheidsrechter is op maandag 14 september om 20:00 en is online te volgen. De link wordt na aanmelding automatisch toegestuurd. De presentatie ligt in handen van Hélène Hendriks en Hugo Borst. Aanwezige topscheidsrechters zijn Shona Shukrula, Lizzy van der Helm, Kevin Blom, Danny Makkelie en Jeroen Manschot. Vakspecialisten van de KNVB op het gebied van fitness en innovatie Hilco de Boer en Giel Kirkels nemen plaats aan tafel. Ook Gijs de Jong, secretaris-generaal bij de KNVB en Marc van Erven, CEO ARAG Nederland, schuiven aan.

Inschrijflink: www.arag.nl/dag-van-de-scheidsrechter
Geplaatst op 11-09-2020


Share on: