DUPI Underwriting Agencies is voornemens Canopius BV Amsterdam over te nemen

DUPI Underwriting Agencies (DUA) en Canopius Holdings UK Limited hebben op 21 augustus 2020 een overeenkomst getekend waarin de intentie is uitgesproken dat DUA álle underwriting en claims activiteiten die Canopius uitvoert voor verschillende risicodragers overneemt, met uitzondering van de Renewable Energy portefeuille.

DUPI neemt vijftien werknemers van Canopius over. De medewerkers van Canopius die werken voor de Renewable Energy business worden, evenals de Renewable Energy portefeuille, niet overgenomen. 
 
DUPI neemt ook de huurovereenkomst van het Canopius-kantoor in Amsterdam aan de La Guardiaweg 36 over en zal t.z.t. het kantoor aan de Herengracht in Amsterdam sluiten. 
 
Jimmy Guman, Managing Director van Canopius BV Amsterdam, wordt Managing Director van DUPI Underwriting Agencies Amsterdam. 
 
Het is de bedoeling dat de sluiting van de overeenkomst uiteindelijk op of voor 30 oktober 2020 plaatsvindt en dat aan alle noodzakelijke reglementaire vereisten, waaronder mededingingsautoriteiten en (eventuele) financiële toezichthouders, is voldaan en dat de Raad van Commissarissen van DUPI Group BV (als enige aandeelhouder van DUPI) en de Raad van Bestuur van Canopius Group (als indirecte enige aandeelhouder van Canopius) de transactie definitief goedkeuren.
 
Deze overname biedt DUPI aanzienlijke aanvullende verzekeringsexpertise en een breder productaanbod, met een grotere schaal en een grotere relevantie voor onze makelaars en klanten, ter ondersteuning van onze ambitie om ‘Dé Verzekeraar voor Nederlandse Ondernemers’ te zijn.
Geplaatst op 15-09-2020

Volgende >


Share on: