Ellen Giebels wordt nieuw bestuurslid bij het IMG

Ellen Giebels, hoogleraar psychologie aan de Universiteit Twente, wordt nieuw bestuurslid bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). Ze volgt per 1 oktober de jurist Berthy van den Broek op. Van den Broek werd direct bij de start van de TCMG commissielid en daarna op 1 juli 2020 bestuurslid bij het IMG. Van den Broek maakt de stap naar de rechterlijke macht als toekomstig rechter.

Ellen Giebels studeerde psychologie in Groningen en heeft langere tijd in de stad Groningen gewoond. Ze kent ook het ommeland goed. Ze is onder meer hoogleraar aan de Universiteit Twente en oprichter van de vakgroep Psychologie van Conflict, Risico en Veiligheid. Afgelopen jaar was ze lid van het Adviescollege Veiligheid Groningen. Ze verruilt dat lidmaatschap met het lidmaatschap van het bestuur van het IMG, wat ze twee dagen per week zal vervullen.

"Met Berthy van de Broek verliezen we veel ervaring met schadeafhandeling in Groningen. We zijn haar zeer erkentelijk voor haar inzet. Zij heeft met niet aflatende energie zich ingezet voor een gedegen besluitvorming in tienduizenden individuele dossiers", zegt Bas Kortmann, voorzitter van het bestuur van het IMG. Kortmann: "Toen we op zoek gingen naar een opvolger, beseften we dat er een zware vertegenwoordiging van juristen in het bestuur aanwezig is. Zeker omdat we immateriële schade gaan vergoeden, vonden we het verstandig de kennis binnen het bestuur te verbreden. Maar ook in algemene zin is het belangrijk dat het Instituut met een brede kijk de schadeafhandeling uitvoert. We willen dat immers met oog voor de menselijke maat doen."

Bestuurslid Van den Broek vertrekt met een wat dubbel gevoel. "Enerzijds heb ik mogen bijdragen aan de start, aan het van de grond af aan opbouwen van een nieuw bestuursorgaan voor schadeafhandeling. Dat is gelukt. Aan de andere kant wacht het IMG nog een flinke klus. Mede vanwege de juist gestarte uitvoering van de Waardedalingsregeling en de nog te starten regeling voor Immateriële schade." Toch koos ze voor een langgekoesterde nieuwe baan. "Rechter worden is iets wat ik al heel lang wilde en nu krijg ik die kans." Op 1 oktober zwaait ze af en zal ze haar keuze verder toelichten in een interview.

 

Bron: IMG
Geplaatst op 18-09-2020

Volgende >


Share on: