Heropening van Nationale-Nederlanden museum in Zutphen

Gisteren heropende David Knibbe, CEO van NN Group, samen met burgemeester Annemieke Vermeulen van de gemeente Zutphen het museum 'De Brandkas van Henny' in het geboortehuis van Nationale-Nederlanden. Dit jaar is het 175 jaar geleden dat Gerrit Jan Dercksen en Christiaan Henny in 1845 de Assurantie Maatschappij tegen Brandschade – de Nederlanden van 1845 oprichtten. Daarmee legden zij de basis van het huidige Nationale-Nederlanden, dat nu onderdeel is van internationale verzekeraar en vermogensbeheerder NN Group met 15.000 collega’s in achttien landen in Europa en in Japan.

David Knibbe, CEO NN Group: "Zutphen, en deze plek in het bijzonder, speelt een belangrijke rol in de historie van ons bedrijf. Onze voorgangers stonden met beide benen in de maatschappij en waren nauw betrokken bij de stad en haar inwoners toen zij in 1845 van start gingen. Heel bijzonder was het ook om vandaag het museum te heropenen te midden van de huidige huiseigenaren en enkele nazaten van Christiaan Henny, een van de oprichters. Wie had toen gedacht, dat hun avontuur 175 jaar later nog lang niet voorbij zou zijn!"

Burgemeester Annemieke Vermeulen: "Gefeliciteerd met jullie 175 jarig bestaan! Wat bijzonder dat een bedrijf, dat iedereen in Nederland en ver daarbuiten kent, ooit in Zutphen is begonnen. De geschiedenis bewijst het ook nu weer, Zutphen is een stad vol talenten! Mooi ook dat we nu het museum heropenen en dat die geschiedenis op deze manier levend wordt gehouden.’" 
 

Over het museum 'De Brandkas van Henny'
De naam van het museum verwijst naar de kist van waaruit de eerste jaren de brandschades werden uitbetaald. De verzekeringsmaatschappij werd in de volksmond de Brandkas van Henny genoemd. In de nieuwe opstelling van het museum speelt de kist een belangrijke rol. In het monumentale pand in het Ravenstraatje bevindt zich naast het museum ook een snoepwinkel en een kloosterbibliotheek. Het museum is gratis te bezoeken. Voor meer informatie over openingstijden zie www.brandkashenny.nl

Geplaatst op 11-09-2020


Share on: