Aegon verkoopt Stonebridge

Aegon kondigt de verkoop aan van Stonebridge, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde aanbieder van ongevallenverzekeringsproducten. De totale opbrengst bedraagt circa GBP 60 miljoen (EUR 65 miljoen).

Stonebridge is een rechtstreeks aan de consument gerichte verzekeraar die gespecialiseerd is in producten voor overlijden door ongevallen en hospitalisatie en die polissen verstrekt aan ongeveer 200.000 klanten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, de Scandinavische landen en Ierland. Sinds 2014 is Stonebridge gesloten voor nieuwe zaken. De acquirerende partij, Global Premium Holdings groep, die deel uitmaakt van Embignell groep, biedt een reeks ongevallen- en ziekteverzekeringspolissen aan en heeft zijn hoofdkantoor in Londen.
 
De voorgenomen transactie zal het bedrijfsprofiel van Aegon verder vereenvoudigen. De verkoop van Stonebridge zal geen invloed hebben op Aegon's kernactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk, waar het bedrijf zich richt op het aanbieden van pensioenen, beleggings- en beschermingsdiensten via tussenpersonen, waaronder werkgevers en financiële adviseurs.
 
De netto-opbrengst van ongeveer zestig miljoen GBP bestaat uit de aankoopprijs en de dividenden in verband met de transactie, en is exclusief een voorwaardelijke vergoeding van maximaal tien miljoen GBP. De opbrengst is gelijk aan één keer het Solvabiliteit II Eigen Vermogen van Stonebridge per ultimo 2019. De transactie heeft geen materiële invloed op de kapitaalpositie en resultaten van Aegon. De desinvestering is onderworpen aan de normale goedkeuringen van de toezichthouders voor dit soort transacties, die naar verwachting voor het einde van 2020 zullen zijn afgerond.
 
Geplaatst op 09-10-2020

< VorigeVolgende >


Share on: