Sedgwick breidt dienst uit van Marine afdeling

Logistieke dienstverleners krijgen in het geval van een transportschade te maken met uiteenlopende wettelijke eisen en (regelmatig complexe) contractuele eisen en afspraken.

Sedgwick is in Nederland actief met tien transportexperts, verdeeld over de kantoren Amstelveen en Rotterdam. Speciaal voor het vaststellen van schades in het kader van logistieke aansprakelijkheid heeft Sedgwick een apart team van experts samengesteld met een juridische achtergrond én ervaring in de logistieke sector. Zij  onderzoeken snel wat exact (contractueel) tussen partijen werd overeengekomen, hoe de “logistieke keten” tot stand is gekomen, welke partijen welk deel van de keten precies hebben verzorgd en waar verantwoordelijkheden beginnen en eindigen. Uiteraard kijken zij ook met een scherpe blik naar de regreskansen. 
 
Marc Schuling (Manager Marine): “Onze experts zijn gespecialiseerd op het gebied van de (veranderende) juridische aspecten alsmede de (digitale) ontwikkelingen binnen de logistiek sector. Denk hierbij o.a. aan complexe vervoersketens met elk hun eigen verantwoordelijkheid, supply chain innovations zoals de blockchain en nieuwe track-and-trace standaarden. Verder zorgt de samenwerking tussen ons logistieke aansprakelijkheidsteam en onze regresexperts ervoor dat de belangen van klanten optimaal veilig gesteld worden. 
Geplaatst op 16-10-2020


Share on: