Swiss Re Corporate Solutions gaat samenwerken met Duitse verzekeraar

Het Zwitserse Re Corporate Solutions heeft een intentieverklaring ondertekend met de Duitse verzekeraar W√ľrttembergische Versicherung en biedt hen toegang tot het IPA-platform (International Programme Administration) en netwerkservice.

Foto: Andreas Berger, CEO Swiss Re Corporate Solutions

Na het leveren van oplossingen aan het makelaarsnetwerk Brokerslink en verzekeraar LocalTapiola eerder dit jaar, maakt Swiss Re Corporate Solutions zijn internationale programma-oplossingen nu breed beschikbaar voor makelaars, netwerkpartners en andere verzekeraars. Het IPA-platform stelt gebruikers in staat om gestructureerde en conforme multinationale programma's te beheren en te leveren vanuit één online platform en biedt verzekeraars toegang tot het internationale netwerk van meer dan 150 kantoren en partners.

Het IPA-platform, dat in 2019 werd gelanceerd, maakt gebruik van nieuwe technologieën om de levering van programma's efficiënter te maken en de klantervaring te verbeteren. IPA automatiseert ook de lokale polis uitgifte van het wereldwijd gestandaardiseerde vastgoedbeleid van Swiss Re Corporate Solutions ONE Form. Als gevolg daarvan zullen klanten profiteren van een grotere contractzekerheid en snellere processen. Samen met de toegang tot het netwerk van Swiss Re Corporate Solutions met meer dan 150 lokale kantoren en netwerkpartners bieden de oplossingen verzekeraars een volledig internationaal programma als service.
 
Deze samenwerking met Swiss Re Corporate Solutions stelt Württembergische Versicherung in staat haar ambitie voort te zetten om de corporate business portfolio te laten groeien, een leidende positie in te nemen voor internationale programma-activiteiten en haar bestaande klanten wereldwijd te ondersteunen. De Duitse verzekeraar heeft vanaf 1 januari 2021 toegang tot het IPA-platform.
 
De samenwerking is een voortzetting van een langdurige relatie van Swiss Re met Württembergische Versicherung. "Onze samenwerking met Württembergische Versicherung is een nieuwe mijlpaal in ons streven naar een open marktstandaard die inefficiënties en administratieve wrijvingen elimineert en een betere klantervaring biedt", aldus Andreas Berger, CEO Swiss Re Corporate Solutions. "We zijn vereerd om Württembergische Versicherung te ondersteunen bij het vereenvoudigen van internationale programma's voor haar klanten en het samen verder ontwikkelen van bedrijfsverzekeringen."
 
Jens Lison, bestuurslid van Württembergische Versicherung: "We zijn blij dat we dankzij onze samenwerking met Swiss Re Corporate Solutions vanaf 2021 onze klanten nog onafhankelijker dan voorheen internationale verzekeringsoplossingen voor hun zakelijke activiteiten in het buitenland kunnen aanbieden. Dit verbeterde aanbod wordt mogelijk gemaakt door het netwerk en het programmaplatform van Swiss Re Corporate Solutions, dat we binnenkort gaan gebruiken. Deze nieuwe samenwerking stelt ons in staat om onze bestaande klantenrelaties te consolideren en uit te breiden.
Bron en foto: Swisse RE
Geplaatst op 27-10-2020

< VorigeVolgende >


Share on: