Swiss Re en Daimler lanceren nieuw bedrijf Movinx

Swiss Re en Daimler Insurance Services zijn een strategisch partnerschap aangegaan voor automobiel- en mobiliteitsverzekeringen en hebben een nieuw bedrijf gelanceerd met de naam Movinx. Het doel is om volledig digitale auto- en mobiliteitsverzekeringsproducten te ontwikkelen die zowel voldoen aan de veranderende behoeften van de klant als de beste servicekwaliteit bieden.

Beide aandeelhouders van de 50/50 joint venture zullen hun complementaire expertise inzetten om een nieuw bedrijfsmodel op te zetten. Movinx heeft alle noodzakelijke concurrentievrijwaringen inmiddels ontvangen.

Pravina Ladva, Swiss Re's Digital Transformation Officer: "Wij geloven dat de samenwerking met Daimler Insurance Services en de oprichting van Movinx ons naar het volgende niveau zal brengen in het innoveren van de mobiliteitsverzekering. Onze gezamenlijke ambitie voor de lange termijn is het ontsluiten van een ecosysteemspel waarbij verzekeringen de introductie van nieuwe technologieën zoals geavanceerde rijhulpsystemen en autonome auto's en nieuwe bedrijfsmodellen op het gebied van mobiliteit ondersteunen.”
 
Ingo Telschow, CEO Daimler Insurance Services: "Door onze krachten te bundelen met Swiss Re kunnen we de transformatie in een veranderende marktomgeving leiden en de verzekeringsbranche vooruithelpen. We zullen een nieuw bedrijfsmodel opzetten en een verzekeringsplatform co-creëren en mede-eigenaar zijn. Dit platform maakt het mogelijk om eenvoudig en efficiënt verzekeringen aan te schaffen en klantgerichte diensten te leveren door gebruik te maken van real-time gegevens. Bovendien gaan we als Daimler Insurance Services dieper in op de waardeketen van de verzekeringsactiviteiten, waardoor we meer invloed hebben op de productontwikkeling en de prijsstelling".
 
De automobielindustrie en de autoverzekeringssector ondergaan een belangrijke transformatie. Er vinden snelle ontwikkelingen plaats aan de technologische kant, zoals e-mobiliteit en geautomatiseerd rijden, of aan de kant van het bedrijfsmodel met de verschuiving van eigendom naar gebruik. Verzekeringen moeten evolueren om deze ontwikkelingen en de uitdagingen die ze met zich meebrengen voor de prijsstelling en de behandeling van schadegevallen het hoofd te bieden.
 
Gezamenlijke visie: flexibele en volledig digitale auto- en mobiliteitsverzekeringsproducten
Met het oog op het creëren van een nieuw bedrijfsmodel zal Movinx optreden als Managing General Agent (MGA). Het maakt een ingebedde mobiliteits- en verzekeringsklantenreis mogelijk - waardoor verzekering een geïntegreerd onderdeel van de voertuigaankoop wordt. In plaats van de huidige vrij korte termijn georiënteerde samenwerkingsverbanden tussen autofabrikanten en verschillende verzekeraars, ligt de focus op een gezamenlijk ontwikkelingstraject om flexibele en volledig digitale producten aan te bieden. Movinx maakt de introductie van nieuwe verzekeringsproposities op een efficiënte manier mogelijk in verschillende markten, bijvoorbeeld met het onderliggende technologieplatform.
 
Samenwerking met andere partners mogelijk
De joint venture staat open voor samenwerking met andere belanghebbenden, zoals autofabrikanten of, meer in het algemeen, aanbieders van mobiliteitsdiensten. Toekomstige partners zullen profiteren van onze MGA-verzekering in mede-eigendom en zullen wereldwijd white-labeled oplossingen kunnen aanbieden. In plaats van met veel verzekeraars te maken te hebben, heeft de fabrikant één sparringpartner, Movinx, in verschillende landen.
 
Movinx zal gaan samenwerken met lokale gelicentieerde verzekeraars om haar oplossingen te leveren aan de eindklanten en het verzekeringsrisico te dekken. Verzekeraars en andere belanghebbenden kunnen verbinding maken met het IT-platform en profiteren van gecentraliseerde operaties en geautomatiseerde processen die worden ondersteund door een combinatie van machine- en deep-learning technologieën. Door verbinding te maken met het MGA-platform profiteren verzekeraars van het feit dat ze geen op maat gemaakte en snel veranderende verzekeringsprogramma's hoeven te bouwen.
 
Movinx zal worden gevestigd in Berlijn en zal snel worden uitgebreid
Sebastiaan Bongers, Hoofd Mobility Ventures bij Swiss Re, en Andreas Roth, Hoofd Digital Insurance Model bij Daimler Insurance Services, zullen het nieuwe bedrijf leiden. De kantoren zijn in oktober in Berlijn geopend. De eerste verzekeringsproducten en -diensten zullen in 2021 in Frankrijk op de markt worden gebracht. In de komende jaren staan verdere markttoetredingen gepland in heel Europa, in Noord- en Zuid-Amerika en in Azië.  
 
 
Geplaatst op 12-10-2020

< VorigeVolgende >


Share on: