Nh1816 steunt ruim tachtig lokale corona initiatieven

In mei stelde de coöperatie Nh1816 Verzekeringen 200.000 euro ter beschikking voor lokale goede doelen, die zich inzetten om de effecten van de coronacrisis te bestrijden. Een half jaar later is het budget verdeeld over meer dan tachtig lokale initiatieven.

“Bijzondere tijden vragen om bijzondere initiatieven” vertelde Dorine van Basten, bestuurslid van de Coöperatie Nh1816, aan het begin van de actie in het voorjaar. “Als coöperatieve verzekeraar steunen wij samen met onze adviseurs en verzekerden maatschappelijke projecten voor de kwetsbaren in onze samenleving.” Het beschikbare budget van de donatieactie was 200.000 euro en is inmiddels volledig besteed of toegezegd aan projecten door heel Nederland, waar hulp hard nodig was.
 
Samen betrokken
Nh1816 Verzekeringen staat samen met haar financieel adviseurs midden in de samenleving. Via deze adviseurs is aan verzekerden gevraagd welke lokale initiatieven zij belangrijk vinden om te ondersteunen. Cas Verhage, commercieel directeur bij Nh1816, legt uit: “Om aanspraak te maken op het fonds hebben we zo min mogelijk drempels opgeworpen. Een beknopt en duidelijk plan van aanpak met begroting waren voldoende. De gemeenschappelijke deler van alle aanvragen was: kwetsbare mensen hulp bieden in tijden van corona.”

Gericht op primaire behoeften
De ondersteuning namens de Coöperatie Nh1816 was gericht op initiatieven die hulp bieden op het gebied van primaire behoeften zoals voedsel, kleding en onderdak en het bevorderen van mentale en fysieke gezondheid. Zo werden VR brillen gedoneerd aan het zorgpersoneel van ziekenhuis Sint Jansdal samen met het Puttense advieskantoor Van den Brink en Schuiteman. De brillen zorgen voor stressreductie bij de door corona zwaar op de proef gestelde medici en verplegend personeel. 
 
Aandacht voor eenzame ouderen
In het Limburgse Thorn verraste het lokale advieskantoor Vleeshouwers Financiële Diensten de bewoners van het lokale verpleeghuis met een high tea. De medewerkers en vrijwilligers kregen goodiebags en fruitpakketten. Eigenaar Gerard Vleeshouwers: “Wij waren geraakt door de eenzaamheid van de bewoners die geen familie mochten ontvangen in de eerste maanden van de coronaperiode. Tegelijkertijd ging het personeel gebukt onder de zorg en het medeleven voor de bewoners, terwijl ze zelf vreesden besmet te raken. De emotionele reacties op de actie waren overdonderend.” Vleeshouwers deed voor de lunchpakketten een beroep op lokale horeca ondernemers, die eveneens de dupe waren van de crisis omdat ze de deuren moesten sluiten. 
 
Gezamenlijke bijdrage verzekeraar en intermediair
Op de actiepagina www.nh1816.nl/samenbetrokken staat een selectie van de gesteunde initiatieven.
Dorine van Basten benadrukt nog eens het gezamenlijke karakter van de actie: “Bij ieder initiatief heeft de betrokken lokale adviseur zelf bijgedragen. In financieel opzicht of door zelf de handen uit de mouwen te steken. Trots zijn we ook op de projecten die medewerkers van Nh1816 zelf hebben georganiseerd in hun omgeving.”
 
Steun voor nu en in de toekomst
Samen met circa 700 onafhankelijke financieel adviseurs en een half miljoen verzekerden in Nederland, staat Nh1816 midden in de maatschappij. Cas Verhage: “In een periode waarin we samen sterk moeten zijn, is het houden van contact met de omgeving en voor elkaar zorgen heel belangrijk. Niet alleen in de huidige periode maar ook in de periode die nog gaat volgen. Dat is waar Nh1816 voor staat: we verzekeren met oog voor de wereld om ons heen en zetten samen de schouders onder sterke maatschappelijke initiatieven. We zorgen voor elkaar.”
 
Geplaatst op 05-11-2020

< VorigeVolgende >


Share on: