Aon beëindigt zakelijke relatie met de Trump Organization

Verzekeringsmakelaar Aon beëindigt zijn zakelijke relatie met de Trump Organization, zo schrijft het Amerikaanse Insurance Journal. De Trump Organization bestaat uit hotels, luxe (kantoor)gebouwen en golfbanen van de Trump-familie die door de zonen van President Donald Trump, Eric en Donald, worden geleid.

De details over de beëindiging van de relatie met de verzekeringsmakelaar en het familiebedrijf Trump zijn niet bekend, maar het komt op een moment dat verschillende geldschieters en bedrijven zich distantiëren van president Trump, die vorige week met betrekking tot zijn rol in de rellen op het Capitool te maken krijgt met impeachment procedures door het Huis van Afgevaardigden. De protesteerders beschadigden het federale bezit en onderbraken de wetgevende werkzaamheden over de uitkomst van het Verkiezingscollege die Joe Biden tot volgende President maken.
 
Het verbreken van de zakelijke relatie door Aon komt niet lang nadat de New York Times meldde dat aanklagers van het kantoor van de officier van justitie Cyrus Vance Jr. van Manhattan, medewerkers van Aon hebben gehoord samen met medewerkers van Deutsche Bank als onderdeel van een onderzoek naar zakelijke transacties van de Trump Organization.
In reactie op het rapport bevestigde Aon dat het een dagvaarding heeft ontvangen, maar geen commentaar geeft op specifieke klantzaken.
 
Aon ontving in 2019 ook een dagvaarding van de New York’s Department of Financial Services nadat Michael D. Cohen, de vroegere advocaat van President Trump, getuigde voor het Congres en beweerde dat The Trump Organisation de waarde van zijn activa aan verzekeringsmaatschappijen te hoog had gewaardeerd. In een deposito van 2007 noemde Donald Trump de naam van Pamela Newman van Aon verzekeringsmakelaar als zijn verzekeringscontact van het bedrijf. Er is verder geen enkele aanwijzing dat aanklagers of regelgevers denken dat Aon iets verkeerds heeft gedaan.
 
De New York Times meldde deze week al dat de grootste geldschieter van de firma Trump, de Deutsche Bank, stopt met zaken doen met de vertrekkende president en zijn bedrijven. Daarnaast heeft de Professional Golfers Association of America deze week zijn 2022 PGA Kampioenschapstoernooi van de Trump National Golf Club ook al teruggetrokken.
 
Een dag nadat een menigte het Capitool ter ondersteuning van President Trump bestormde, sloten een aantal CEO’s uit de verzekeringsindustrie zich al aan bij anderen in het bedrijfsleven van de VS in het veroordelen van de acties van Trump. 
Zoals Evan G. Greenberg CEO bij Chubb, Bob Rusbuldt, CEO Independent Insurance Agents & Brokers of America, David A. Sampson, CEO American Property Casualty Insurance Association en Alan Schnitzer, CEO bij The Travelers.
 
Trump wordt geconfronteerd met een aanklacht wegens ‘aanzetten tot opstand’ voor zijn opmerkingen en acties in verband met de belegering van het Capitool vorige week. Hij heeft zijn opmerkingen verdedigd en elke verantwoordelijkheid voor het geweld op het Capitool ontkend.
 
Geplaatst op 15-01-2021


Share on: