Dick Schröder met pensioen

Op 1 januari jl. is Commercieel directeur van de DSV Assurantiegroep Dick Schröder met pensioen gegaan. Dick is 44 jaar in de verzekeringsbranche werkzaam geweest. De laatste 30 jaar was hij verbonden aan DSV.

Dick startte zijn carrière bij Van Es & Van Ommeren, haalde zijn assurantiediploma’s, trad in dienst bij Scheuer – het huidige Willis – en liet zich beëdigen als Makelaar in Assurantiën. Na 14 jaar werkzaam geweest te zijn in verzekeringen werd hij in 1990 benaderd door twee collega’s die DSV wilden oprichten. Dick: “Om maar direct een fabeltje uit de wereld te helpen: DSV staat niet voor Dick Schröder Verzekeringen. Het is dus niet mijn bedrijf, maar ik kwam er in dienst en werd gevraagd om – samen met vier collega’s – de kar te trekken van het nieuwe bedrijf.” En daarom voelt DSV als zijn kindje. Het bedrijf kende ups en downs, maar per saldo is het een successtory. “Mijn overstap naar DSV was een sprong in het duister. We startten met vijf man, hadden vier grote dossierkasten, deelden met elkaar een ruimte en kenden nog geen digitale dossiers. En moet je kijken wat we met elkaar hebben bereikt. Als team hebben we het bedrijf opgebouwd tot wat het nu is. Dus niet alleen de mensen van het eerste uur, maar ook de mensen die erna gekomen zijn.”

 

In januari 2020 stootte Dick zijn directietaken al af. In 2020 heeft hij zich met name beziggehouden met het coachen van jonge mensen en het onderhouden van een aantal belangrijke accounts.

 

In de rubriek Jong Geleerd Oud Gedaan van de decembereditie van het SCHADE magazine is een interview met hem opgenomen. Ontvangt u het SCHADE magazine nog niet? U kunt via deze link een abonnement aanvragen op SCHADE magazine.

Foto: Cindy van der Helm
Geplaatst op 08-01-2021

< VorigeVolgende >


Share on: