Hannover Digital Investments investeert in CybSafe

Hannover Digital Investments GmbH, het investeringsbedrijf in innovatieve start-ups en onderdeel van de HDI Group, heeft geïnvesteerd in CybSafe, een in Londen gevestigde start-up op het gebied van cyberbeveiliging.

Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in gedragswetenschappen en data-analyse, helpt organisaties cyberrisico's te beheren via de menselijke factor. De software van CybSafe wordt gebruikt door meer dan 350 organisaties in 15 landen, waaronder Credit Suisse, Air Canada, HSBC en NHS Trusts.

CybSafe stelt beveiligingsteams in staat risico's in veranderende omgevingen te verminderen. De startup helpt organisaties bij het volgen, meten en begrijpen van individueel menselijk gedrag om gebruikers op het juiste moment onmiddellijke, gepersonaliseerde ondersteuning te bieden. Met een nieuwe benadering van training wil CybSafe de zwakke punten van op checklists gebaseerde beveiligingstraining ondervangen.
 
"Wij geloven in het bedrijfsmodel van CybSafe. Wij vinden het bijzonder opwindend om ons te concentreren op menselijk gedrag als een essentiële component," verklaart Ulrich Wallin, Managing Director van Hannover Digital Investments GmbH, de investering. "CybSafe verbetert de beveiligingscultuur op een meetbare manier en biedt unieke inzichten die klanten in staat stellen beveiligingsproblemen te voorkomen en te kijken naar gedragsveranderingen op de lange termijn", aldus Wallin.
 
Oz Alashe MBE, voormalig luitenant-kolonel in de Britse Special Forces, CEO en oprichter van CybSafe: "We zijn verheugd om Hannover Digital Investments aan boord te hebben als investeerder in CybSafe. De verzekeringssector speelt een steeds grotere rol bij de wereldwijde inspanningen om de bedrijfscontinuïteit in het digitale tijdperk veilig te stellen. De focus van CybSafe op het verzamelen en analyseren van gegevens over menselijke cyberrisico's zal van groot nut zijn voor de verzekeringssector. Wij kunnen helpen risico's te beheren, te beperken en beter te begrijpen. HDI heeft ruime ervaring met investeringen in cyberbeveiliging. Deze expertise zal bijzonder waardevol zijn nu CybSafe blijft groeien en meer organisaties over de hele wereld gaat ondersteunen".
 
Voor Hannover Digital Investments is CybSafe een financiële investering in het belangrijke toekomstige gebied van cyber. HDI Group is met succes actief geweest op dit gebied, zowel als grote industriële verzekeraar als in de bedrijfssector. Eerder had Hannover Digital Investments al de cyberbeveiligingsstartup Perseus overgenomen en geïnvesteerd in de startups Enginsight en ReSec. Het bedrijf mikt op verdere internationale investeringen in gespecialiseerde cyberbedrijfsmodellen - waaronder CybSafe.
 
Geplaatst op 28-01-2021


Share on: