Jan van den Berg nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen van Achmea

Jan van den Berg wordt per 13 april 2021 benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Achmea. Op die dag vindt de Algemene Vergadering (AV) van Achmea plaats. Van den Berg volgt Aad Veenman op, die tijdens de AV terugtreedt na drie zittingstermijnen van vier jaar. De voorzittersbenoeming is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank.


Jan van den Berg is sinds februari 2018 lid van de Raad van Commissarissen van Achmea. Hij beschikt over ruime bestuurlijke en toezichthoudende ervaring in de internationale verzekeringsmarkt, onder andere opgedaan bij NN, AXA en Prudential. Van den Berg is ook commissaris bij Achmea Zorg-verzekeringen NV, Achmea Schadeverzekeringen NV, Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen NV en myTomorrows, een Nederlands bedrijf dat wereldwijd actief is in de gezondheidszorg. 


Aad Veenman is sinds april 2009 lid van de Raad van Commissarissen van Achmea. De laatste vierenhalf jaar fungeerde hij als voorzitter. Hij is tevens voorzitter van de Raad van Commissarissen van Achmea Schadeverzekeringen NV en Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen NV. 


Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea: “Wij zijn Aad Veenman bijzonder dankbaar voor zijn grote inzet gedurende de afgelopen twaalf jaar. Als toezichthouder heeft hij zich met veel tijd, energie en daadkracht ingezet voor onze coöperatieve groep. Namens de Raad van Bestuur wens ik hem veel succes in de toekomst.” Scheidend RvC-voorzitter Aad Veenman: “Ik heb met veel genoegen bijgedragen aan de ontwikkeling van Achmea en ben trots om te zien waar het bedrijf nu staat. Ook heeft Achmea een sterke uitgangspositie om de Covid-19-crisis goed door te komen. Jan van den Berg is een toegewijd en kundig commissaris. Ik ben blij met zo’n opvolger en wens hem veel succes in zijn nieuwe rol.”

Geplaatst op 29-01-2021

< VorigeVolgende >


Share on: