Overname Quadra maakt deel uit strategie Van Ameyde

Woodgate & Clark, dochter van Van Ameyde International BV, heeft Quadra Claims Services Ltd overgenomen, een Britse schade-expert met het hoofdkantoor in Manchester. Met deze overname versterkt Van Ameyde haar diensten in het Verenigd Koninkrijk en versnelt de groei met 20% gedurende de komende twee tot drie jaar.

De overname geeft Woodgate & Clark toegang tot aanvullende diensten. “De overname maakt deel uit van de strategie van Van Ameyde. Het Verenigd Koninkrijk is een grote verzekeringsmarkt, daarom is uitbreiding van ons netwerk essentieel. Met Quadra hebben we de perfecte match gevonden op het gebied van kwaliteit en identiteit en staan we met circa 300 FTE in de top drie van de Britse markt”, aldus Piet Middelkoop, CEO van Van Ameyde.

Het merk Quadra en de kantoren blijven in tact en het 80- koppige team, inclusief directeuren John Carr, Dave Greenwood en Simon Jones, worden onderdeel van een grotere groep. “Dit is een mooie ontwikkeling voor ons, onze partners en hun klanten. Deze acquisitie is ingestoken op groei door samenwerking en de ontwikkeling van nieuwe proposities in plaats van kostenbesparingen,” aldus Phil Scarrett, Managing Director Woodgate & Clark.


Over Quadra
Quadra is opgericht in 2010 en is gespecialiseerd in erfgoed en kerkelijke gebouwen, HNW-verliezen en andere eigendomsaanspraken. Eén van de diensten is Quadrassist, een netwerk van aannemers op maat gespecialiseerd in het aanbieden van zowel reparatiediensten voor alle soorten schades aan gebouwen met een netwerk van meer dan 50 aannemers.

 

Over Van Ameyde
Van Ameyde is de Europese marktleider op het gebied van claims management, schade-expertise en IT-ontwikkeling voor de verzekerings- en riskmanagement markt. De zakelijke schade-expertisedivisie van Van Ameyde bedient verzekeraars, makelaars, het bedrijfsleven en overheidsinstanties. Quadra wordt onderdeel van deze divisie, die verder bestaat uit Van Ameyde Marine, Artnz van Helden, Krogius en MLC.

Geplaatst op 19-01-2021


Share on: