Sedgwick neemt Medas over

Sedgwick, het toonaangevende internationale schade-expertisebureau, heeft Medas (Medisch Advies Schadeclaims) inclusief MAG (Medisch Advies Groep) overgenomen.

Foto van links naar rechts: Medas/MAG Directeur Carlien Hutchison, Sedgwick General Manager Personen Martin de Haan, Sedgwick CEO Jeroen Fröhlich, Medas/MAG Directeur Elsbeth Mattern, Sedgwick COO Johannes Marinus.

Sedgwick Nederland heeft een toonaangevende positie op het gebied van medische advisering en medische acceptatie. Per 1 januari 2021 zijn Medas en de afdeling Medische zaken en Arbeidszaken (MAZ) van Sedgwick samengevoegd. Met de strategische overname van Medas is Sedgwick marktleider in Nederland op gebied van medisch advies en medische acceptatie. 
 
Medas is een medisch adviesbureau gespecialiseerd in het verzorgen van het gehele medisch traject bij claims, zoals advisering bij personenschadeclaims, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, levensverzekeringen, medische aansprakelijkheid en beroepsziekten. Opdrachtgevers zijn voornamelijk verzekeringsmaatschappijen, schaderegelings- of expertisebureaus en advocatenkantoren.
 
In verband met de afwijkende activiteiten, zijnde medische advisering aan de kant van het slachtoffer, zal MAG B.V. als op zichzelf staande entiteit de bestaande dienstverlening blijven continueren. 
 
Martin de Haan, General Manager Personen binnen Sedgwick Nederland, zal leiding gaan geven aan de nieuwe combinatie, rapporterend aan COO Johannes Marinus.  “Deze overname laat het strategisch commitment en de visie zien van Sedgwick om te investeren en te groeien”, aldus Jeroen Fröhlich, CEO van Sedgwick Nederland.  “Met de integratie van Sedgwick en Medas kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn en van meer diensten voorzien op het gebied van medisch advies, ondersteund door een grote groep ervaren medische professionals.“
 
Elsbeth Mattern en Carlien Hutchison van Medas: “Dit is een mooi moment voor ons om onderdeel te worden van de grootste schade-expertise organisatie ter wereld. Als onderdeel van Sedgwick kunnen wij onze klanten en werknemers nog veel beter helpen vanuit een Internationale organisatie met volop kennis en mogelijkheden. Binnen deze samenwerking zullen wij ten minste tot eind 2021 verbonden blijven aan deze nieuwe combinatie van business lines.”
 
Over Sedgwick
Sinds de oprichting in 1969 is Sedgwicks oorspronkelijke rol als Third Party Administrator gestaag uitgegroeid tot die van internationale marktleider op het gebied van schade-expertise, werknemersvoorzieningen en geïntegreerde bedrijfsoplossingen. Met 27.000 collega’s, gevestigd in 65 landen, verleent Sedgwick diensten op het gebied van casualty, property, marine, werknemersvoorzieningen en overige branches. Het bedrijf is sinds 2018 in Nederland actief door de overname van schade-expertisebureau Cunningham Lindsey. In Nederland werken ruim 380 collega’s. De grootste aandeelhouder van Sedgwick is The Carlyle Group; Stone Point Capital LLC, Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ), en Onex. Andere managementinvesteerders zijn minderheidsaandeelhouders.  Meer informatie over Sedgwick vindt u op de website sedgwick.com.
 
Over Medas
In 1993 is Medas opgericht door een 3-tal artsen/medisch adviseurs waaronder Elsbeth Mattern. De maatschap is in de loop der jaren uitgebreid, onder andere met Carlien Hutchison. In 2010 hebben Elsbeth Mattern en Carlien Hutchison Medas voortgezet als besloten vennootschap. Wat ooit begon met enkele medische adviezen naast het werk als (huis)arts, is nu uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf met meer dan 110 medewerkers die direct of indirect betrokken zijn bij het medische traject in uiteenlopende dossiers. Meer informatie over Medas vindt u op de website medas.nl.
 
Geplaatst op 04-01-2021

< VorigeVolgende >


Share on: