Senior Underwriter Christel van den Berg vertrekt naar HDI

Christel van den Berg, die momenteel nog Senior Underwriter is bij Corins, zal vanaf 1 april aanstaande het property team van HDI versterken als Senior Underwriter.

Direct na het afronden van de HES startte zij twintig jaar geleden haar carrière in de verzekeringsbranche bij Generali. Christel is altijd als (Senior) Underwriter Property werkzaam geweest. Zij vervulde deze functie respectievelijk bij Generali, Fortis en diens rechtsopvolger Amlin Europe, wederom Generali en laatstelijk bij diens rechtsopvolger Corins.

 

Christel: “Direct vanuit school kwam ik bij Generali Verzekeringen terecht. Aanvankelijk kwam ik als particulier relatiebeheerder binnen, maar ik switchte al vrij snel naar de beursafdeling waar ik als Junior Underwriter aan de slag ging. In 2008 trad ik bij Fortis in dienst dat korte tijd later Amlin Europe werd. Een paar jaar later ben ik weer terug gegaan naar Generali. En nu zit ik bij Corins, omdat Generali zo’n 2,5 jaar geleden werd overgenomen door Corins."

 

Christel is dus haar leven lang (Senior) Underwriter Property geweest. Wat vindt zij zo leuk aan dit werk? "Ik kwam van provinciaal en zag binnen Generali de risico’s die op de co-assurantie markt worden verzekerd. Het zijn de grote schades die je dagelijks om je heen ziet, omdat die vaak het nieuws halen. Ze zijn tastbaar en dat maakt het leuk om er mee bezig te zijn. Daarnaast spreekt de communicatie met makelaars mij erg aan. De onderlinge contacten zijn belangrijk en die moet je dus goed onderhouden. Dat maakt het werk leuk en persoonlijk. Ik mag bovendien mee naar risico’s, ga mee op inspecties en kan bij eindklanten over de vloer komen. Dat is leuk. De commerciële kant is ook leuk. De markt kent veel events en netwerkbijeenkomsten. Ik kan niet wachten tot we elkaar weer fysiek kunnen zien. Ook hoop ik – als ik in april aan de slag ga bij HDI – dat de regels wat versoepeld zijn. Het werk beheers ik natuurlijk wel, de mensen ken ik ook, maar het leren beheersen van de systemen gaat net wat soepeler als je naast iemand kan zitten.”

 

Geplaatst op 27-01-2021


Share on: