De Goudse plaatst onderhandse Restricted Tier 1-obligatie van 20 miljoen

De Goudse N.V. heeft op 24 februari 2021 als eerste Europese partij een Restricted Tier 1-obligatie voor een bedrag van EUR 20 miljoen geplaatst bij een internationale belegger. Dit is de eerste Restricted Tier 1-obligatie die via een private placement in Europa is geplaatst. De obligatie is genoteerd aan de Open Market van de beurs in Frankfurt (Freiverkehr).

De obligatie kwalificeert als kapitaal voor Solvency II-doeleinden. De Restricted Tier 1-obligatie, met een eeuwigdurende looptijd, heeft tot november 2027 (wanneer een renteherziening plaatsvindt) een rente van 7,5%. 

De transactie is volgens bestuurslid Pieter de Frel een bewijs van de solide kapitaalpositie en de goede financiële resultaten van De Goudse en ook van haar toegang tot de kapitaalmarkten. ‘Wij zijn er trots op dat wij als eerste Europese partij een onderhandse Restricted Tier 1-obligatie hebben geplaatst. Dit laat zien dat beleggers vertrouwen hebben in ons bedrijf.’ 

Volgens bestuursvoorzitter Geert Bouwmeester biedt het aangetrokken kapitaal uitstekende mogelijkheden voor De Goudse om verder te groeien. ‘Naast autonome groei staan wij ook open voor niet-autonome groei door overname van portefeuilles en/of verzekeraars. Nu onze kas verder is gevuld, biedt dit ons extra mogelijkheden.’

In november 2015 en 2019 plaatste De Goudse al Tier 2-obligaties voor in totaal EUR 70 miljoen. De verzekeraar investeert al geruime tijd in een actieve groeistrategie in alle kernsegmenten. De EUR 20 miljoen nieuw kapitaal ondersteunt deze strategie en heeft de al solide Solvency II-ratio verder verhoogd. ABN AMRO is opgetreden als Sole Structurer en Sole Bookrunner voor deze transactie. Allen & Overy is opgetreden als juridisch adviseur.


Kenmerken van de uitgifte:
Omvang uitgifte: EUR 20 miljoen
Uitgiftekoers: 100%
Coupon: 7,5%, jaarlijks betaalbaar
Datum uitgifte: 24 februari 2021
Format: Perpetual Restricted Tier 1 Permanent write down notes
1e call datum: 24 mei 2027
ISIN: NL00150007B
Geplaatst op 26-02-2021

< VorigeVolgende >


Share on: