Aantal faillissementen in februari op laagste niveau in 30 jaar

Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gedaald. Er zijn in februari 28 bedrijven minder failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Het aantal faillissementen lag in februari op het laagste niveau na december 1990.

Historisch laag niveau faillissementen
Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 816 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Sindsdien is het aantal faillissementen sterk afgenomen. In februari 2021 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na december 1990.


Meeste faillissementen in de handel
Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in februari 107 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 20. Dat zijn er 13 minder dan in januari.


De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector verhuur en overige zakelijke diensten (waaronder uitzendbureaus).

Geplaatst op 12-03-2021

< Vorige


Share on: