Allianz S.p.A.neemt Aviva Italia S.p.A. over

Allianz S.p.A. heeft aangekondigd dat er een overeenkomst is bereikt voor de overname van Aviva Italia S.p.A., de schadeverzekeringstak van de Italiaanse Aviva Group voor 330 miljoen euro. De portefeuille bevat bruto geboekte premies van ongeveer 400 miljoen euro.

De transacties zijn onderhevig aan de gebruikelijke afsluitvoorwaarden, waaronder goedkeuring van toezichthouders en antitrustautoriteiten, en zullen naar verwachting in de tweede helft van 2021 worden afgerond.

Na afronding van de transactie zal het marktaandeel van Allianz S.p.A. op de Italiaanse markt voor schadeverzekeringen naar verwachting met ongeveer 1 procentpunt stijgen, waarmee de positie van Allianz S.p.A. als de nummer 3 op de Italiaanse markt voor schadeverzekeringen wordt geconsolideerd.
 
In totaal zullen bijna 500 agenten samen met hun klantenbestand toetreden tot Allianz, evenals de betrokken werknemers van Aviva Italië, die een belangrijke rol zullen spelen door hun expertise inzake dienstverlening en klantenkennis in te brengen in Allianz. Met zijn sterke focus op klanttevredenheid en uitmuntende distributie wil Allianz een soepele overgang voor zowel klanten als agenten garanderen. De gelijkenis van de bedrijfsmodellen in combinatie met de sterke investeringen in technologische innovatie door Allianz in de afgelopen jaren zijn belangrijke elementen om de effectieve integratie en gezamenlijke groei te stimuleren.
 
Giacomo Campora, CEO Allianz S.p.A. licht toe: "De overname van Aviva Italia S.p.A. past perfect in onze strategie van groei op de verzekeringsmarkt, gebaseerd op een solide technologisch platform en op voortdurende investeringen om onze klanten en tussenpersonen producten en diensten van een uitstekende kwaliteit aan te bieden."
 
Amanda Blanc, Chief Executive Officer van Aviva: "Sinds ik in augustus vorig jaar onze nieuwe strategie aankondigde, hebben we zeven afsplitsingen aangekondigd die meer dan £ 5 miljard aan contante opbrengsten zullen opleveren. Deze snelle vooruitgang stelt ons in staat om ons te concentreren op de transformatie en groei van onze reeds sterke activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Canada. De verkoop van onze Italiaanse activiteiten aan kopers van hoge kwaliteit is een positief resultaat voor onze klanten, werknemers, distributeurs en aandeelhouders. We hebben beloofd dat we snel zouden leveren en dat doen we ook. Ons werk om Aviva te verbeteren ten voordele van onze aandeelhouders gaat door."
 
Aviva verwacht het verhoogde kapitaal en de liquide middelen te gebruiken ter ondersteuning van haar eerder meegedeeld kapitaalkader van schuldvermindering, investeringen voor groei op lange termijn en teruggave van overtollig kapitaal aan de aandeelhouders.
 
 
Geplaatst op 04-03-2021

< VorigeVolgende >


Share on: