De Goudse start podcast-serie: ‘Ondernemen is vooruitzien’

De Goudse Verzekeringen is gestart met een zesdelige serie podcasts. Daarin gaat journalist Paul van Liempt (De Volkskrant, RTL Z, BNR) in gesprek met ondernemers die voorbij de crisis kijken. Hoe gebruiken zij de ervaringen van nu om zich voor te bereiden op de wereld van morgen? "Een positieve serie podcasts over rasondernemers met een vooruitziende blik", aldus De Goudse.

Interview Geert Bouwmeester
In de eerste podcast, die een halfuur duurt, heeft Van Liempt een gesprek met Geert Bouwmeester, bestuursvoorzitter van De Goudse. Uiteraard gaat het over het centrale thema ‘Ondernemen is vooruitzien’ en natuurlijk komt ook de coronacrisis aan bod. Bouwmeester vertelt onder andere over het besturen van een familiebedrijf, risicobewust ondernemen en zijn visie op de verzekeringsmarkt. "Je ziet dat er minder verzekeraars zijn en ik denk dat dat aantal nog verder terug zal gaan. Als kleinere verzekeraar zul je echt iets unieks moeten doen om bestaansrecht te blijven houden; óf je zit in een hele goede niche óf je klantbediening is echt extreem goed, dan is er altijd wel plaats voor je. Maar als je een beetje generiek bent, dan wordt het steeds moeilijker."

Inspiratie voor ondernemers
Volgens directeur Commercie Bernardo Walta wil De Goudse met de serie inspiratie bieden aan ondernemers. "Juist nu is daaraan veel behoefte. Ondernemers hebben het niet gemakkelijk en dan is het goed om te horen hoe collega’s zich niet uit het veld laten slaan, maar op een positieve manier blijven werken aan het succes van hun bedrijf."


Zes afleveringen
Iedere week verschijnt er een nieuwe podcast. Na deze eerste volgen er nog vijf.
  • Aflevering 2, met Simone van Trojen van designer label La Dress 
  • Aflevering 3, met Wilco Berends van hotel-restaurant De Nederlanden 
  • Aflevering 4, met Barry Harzevoort van reisbureau Activity International 
  • Aflevering 5, met Niel van Hoff van evenementenbureau Tribe Company 
  • Aflevering 6, met Marc Jaspers van HIPP-Uitzendgroep
Alle afleveringen komen te staan op goudse.nl/ondernemenisvooruitzien
Geplaatst op 16-03-2021
Share on: