Francie Peters: Ik hoop dat we dit jaar uitbundig het leven kunnen vieren

Een jaar geleden brak corona uit. Geen van ons had vermoed dat de impact van het coronavirus zo groot zou zijn. Wat het coronatijdperk ons gebracht heeft? We stelden de markt een aantal vragen over de impact die corona heeft op ons persoonlijk, op de bedrijven waar we werken en op onze markt. De komende periode kunt u in de nieuwsbrieven lezen hoe branchegenoten deze periode ervaren. Vandaag Francie Peters, directeur bij de Bureaus.

Naam: Francie Peters 
Leeftijd: 52 
Opleiding(en): Rechten  aan: Universiteit Maastricht en Universiteit Southampton
Bedrijf: De Bureaus en Letsel Opleidingen
Functie: Directeur
Sinds: 2013 en 2019 (LO)
 
 
Welke impact heeft corona op de branche?
Dat is onduidelijk. Er zijn op dit moment minder verkeersongevallen, maar de verkeersongevallen die er zijn geven wel een fors hogere schade. Ook is onduidelijk in hoeverre de coronaperikelen zelf voor aansprakelijkheidsclaims gaan leiden, bijvoorbeeld als het gaat om medische fouten, werkgeversaansprakelijkheid of claims jegens de overheid.
 

Zijn er voor de branche ook positieve consequenties? Zo ja, welke?
Ook dat is onduidelijk, zie mijn antwoord op de vorige vraag.
 

Heeft corona negatieve consequenties voor de branche?
Misschien wel, maar misschien ook niet.
 

Wat zijn de positieve gevolgen van corona voor jouw bedrijf?
Wij zien dat achterstanden bij opdrachtgevers tijdens de coronaperiode zijn ingelopen, wat heeft geleid tot een toename van het aantal opdrachten. Als het gaat om onze medewerkers ben ik trots op de manier waarop zij zich door deze periode heen slaan; zij zetten zich ook in de thuiswerksituatie volledig in voor onze organisatie.
 

Wat zijn de negatieve gevolgen van corona voor jouw bedrijf?
Dat moet nog blijken.
 
 
Welke impact heeft corona op jouw collega’s/medewerkers?
Sommige van onze medewerkers hebben direct te maken gekregen met het virus. Hetzij omdat ze zelf ziek werden, hetzij omdat in hun nabije omgeving mensen getroffen werden. Ook zie ik dat het combineren van thuiswerken met scholing van kinderen zijn tol eist. Het sociale aspect van het werk is vrijwel volledig weggevallen. Dat valt veel medewerkers zwaar.
 

Welke impact heeft corona op jou persoonlijk?
Ik merk dat ik door een soort rouwproces ben gegaan met fases van ontkenning, woede, onderhandelen en aanvaarden. Met name de maatregelen die mijn vrijheid beperken ervaar ik als zwaar. Tegelijkertijd ben ik dankbaar dat mijn dierbaren en ikzelf tot op heden niet ziek zijn geworden.
 

Wat is het mooiste dat is voortgekomen uit het ‘coronatijdperk’?
Het vaccin, waardoor we hopelijk weer snel terug kunnen naar ‘normaal’.
 
 
Hoe zie jij 2021?
Ik hoop op een nieuwe hippietijd, waarin we uitbundig het leven weer kunnen vieren!
 
 
Geplaatst op 23-03-2021

< VorigeVolgende >


Share on: