Klaas Brand: Er is altijd een moment dat de weg omhoog weer wordt ingezet

Een jaar geleden brak corona uit. Geen van ons had vermoed dat de impact van het coronavirus zo groot zou zijn. Wat het coronatijdperk ons gebracht heeft? We stelden de markt een aantal vragen over de impact die corona heeft op ons persoonlijk, op de bedrijven waar we werken en op onze markt. De komende periode kunt u in de nieuwsbrieven lezen hoe branchegenoten deze periode ervaren. Vandaag Klaas Brand, directeur bij Expertisebureau Vanderwal & Joosten.

Naam: Klaas Brand
Leeftijd: 53 
Opleiding(en): Rechten aan Erasmus Universiteit Rotterdam
Eigenaar/Werkt bij: VanderWal&Joosten BV
Functie: Operationeel Directeur
Sinds: 2017
 
 
Welke impact heeft volgens u corona op de branche? 
2020 was in maart even spannend, maar daarna is de werkstroom weer op gang gekomen en mogen wij ons gelukkig prijzen met een goede instroom van werk.
 

Zijn er voor de branche ook positieve consequenties? Zo ja, welke? 
 
Het meest positieve is dat wij gezien hebben dat er andere mogelijkheden bleken te zijn om ons werk te doen. Fysieke contacten zijn onontbeerlijk, maar we hebben ook gemerkt dat videovergaderen een prima alternatief is dat zeer efficiënt werkt.
 

Heeft corona negatieve consequenties voor de branche? 

De samenwerking wordt afstandelijker en het echte contact wordt minder. En we weten dat bij complexe issues de mens nog steeds zeer belangrijk is. Dat vlakt nu af.
 

Wat zijn de positieve gevolgen van corona voor uw bedrijf?  
Ik vrees dat Corona op zich voor niemand positief is, met name niet voor onze collega’s die een thuissituatie hebben die ook terechte aandacht vraagt. 
 

Wat zijn de negatieve gevolgen van corona voor uw bedrijf?
Het meest in het oog springend is de moeite die het kost om het team bij elkaar te houden. We zien elkaar minder en voor je het weet is het contact minder.
 

Welke impact heeft corona op uw collega’s/medewerkers? 
Enorme impact. Ga er maar aanstaan. Van kinderen op school, je werkt rustig op kantoor en weet dat na je werk de wereld open is. Nu iedereen thuis, thuisonderwijs en nauwelijks nog afleiding. Ik ben trots op onze mensen, maar het valt echt niet mee na zo een lange periode.
 

Welke impact heeft corona op u persoonlijk?  
Ik heb dezelfde uitdagingen als velen, maar weet dat wij het thuis gelukkig goed hebben kunnen regelen met de flexibiliteit van en in ons werk.
 

Wat is het mooiste dat is voortgekomen uit het ‘coronatijdperk’?  
Dat wij als bedrijf, maar ook als branche, ons goed door deze moeilijke periode heen lijken te slaan. Creativiteit en passie voor het vak zijn hierbij de belangrijkste pijlers.


 Hoe ziet u 2021? 
Positief, er is altijd een moment dat de weg omhoog weer wordt ingezet. Zeker als wij het vergelijken met andere branches, dan is de verzekeringsindustrie nu redelijk stabiel gebleken en dat geeft rust en een goede blik voor de toekomst.
 
 
Geplaatst op 26-03-2021

< VorigeVolgende >


Share on: