Per 1 april wordt Carolin Gabor CEO bij Movinx

Per 1 april 2021 zal Carolin Gabor de nieuwe rol van CEO bij Movinx, een joint venture tussen Daimler Insurance Services en Swiss Re, gaan vervullen. De joint venture heeft als doel auto- en mobiliteitsverzekeringen te transformeren en te innoveren. De benoeming van Carolin Gabor is een volgende belangrijke stap na de lancering van Movinx in oktober 2020.

Vanaf 1 april zal het leadership team van Movinx, gevestigd in Berlijn, bestaan uit Carolin Gabor, Andreas Roth en Sebastiaan Bongers.
 
Carolin is een ervaren ondernemer. Als voormalig Managing Partner van finleap, een groot fintech ecosysteem, was ze instrumenteel in het ontwikkelen van nieuwe business modellen vanuit het niets en het ondersteunen van de succesvolle groei van de finleap portfolio bedrijven zoals solarisBank, Clark en finleap connect. Haar laatste project was het mede-oprichten van Joonko AG, een financiële aggregator die consumenten in staat stelt om de juiste bank- en verzekeringsproducten te vinden op een radicaal eenvoudige en data-gedreven manier.
 
Carlo Bewersdorf, CEO van Swiss Re's iptiQ divisie: "We zijn verheugd dat Carolin zich bij Movinx voegt. Ze is een innovatieve leider en heeft een bewezen track record in het ontwikkelen en implementeren van digitale business modellen en het begeleiden daarvan naar winstgevendheid." 
 
Ingo Telschow, CEO van Daimler Insurance Services: "Met Carolin Gabor hebben we een ervaren ondernemer met een financiële en verzekeringsstartup-achtergrond gevonden voor de CEO-positie. We zijn erg blij dat ze deel uitmaakt van het Movinx-managementteam en kijken ernaar uit om haar en het team de digitale mobiliteitsverzekering verder te zien stimuleren.”
 
Movinx werd in oktober 2020 gelanceerd als een 50/50 joint venture tussen Daimler Insurance Services en Swiss Re. Movinx streeft ernaar de auto- en mobiliteitsverzekeringen te transformeren en te innoveren met een volledig digitaal bedrijfsmodel, waarbij de nadruk ligt op flexibele en klantgerichte producten. De lancering van de eerste verzekeringsproducten en -diensten staat gepland voor dit jaar. Voor de komende jaren zijn markttoetredingen gepland in heel Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië.
 
Geplaatst op 23-03-2021

< VorigeVolgende >


Share on: