Robert Kruik: We naderen hopelijk het einde van de coronacrisis

Een jaar geleden brak corona uit. Geen van ons had vermoed dat de impact van het coronavirus zo groot zou zijn. Wat het coronatijdperk ons gebracht heeft? We stelden de markt een aantal vragen over de impact die corona heeft op ons persoonlijk, op de bedrijven waar we werken en op onze markt. De komende periode kunt u in de nieuwsbrieven lezen hoe branchegenoten deze periode ervaren. Vandaag Robert Kruik, directeur en mede eigenaar van TOP Expertise.


Naam: Robert Kruik
Leeftijd: 43
Opleiding(en): Bouwkunde en Register-Expert aan Zadkine en het NIVRE
Bedrijf: TOP Expertise BV (Het complete directieteam bestaat uit Robert Kruik, Aart-Jan Slingerland, Luc de Rooi en Aart Kooiman)
Functie: Directeur, mede eigenaar en bouwkundig schade-expert 
Sinds: Expert sinds 2001, eigenaar sinds 2010
 
 
Welke impact heeft volgens u corona op de branche? 

In de branche ATV valt de impact naar mijn idee mee. De bouw draait op volle toeren. Wij zien geen negatieve effecten in de hoeveelheid opdrachten of omzet. Eerder andersom. De enige impact is de complexiteit met het maken van afspraken en het ontmoeten van marktpartijen. Ik merk daarbij overigens wel een grote mate van flexibiliteit bij alle partijen. 
 

Zijn er voor de branche ook positieve consequenties? Zo ja, welke? 
Partijen zijn over het algemeen iets flexibeler en tonen iets meer bereidheid mee te denken in oplossingen. 
 

Heeft corona negatieve consequenties voor de branche? 
Qua uitvoering van het expertisewerk in mijn beleving (nog) niet. Uiteraard wel in de samenkomsten en evenementen met experts en opdrachtgevers in de branche. 
 

Wat zijn de positieve gevolgen van corona voor uw bedrijf? 
Hoewel ik dit niet direct wijd aan corona, groeien het werkaanbod en de omzet nog steeds gestaag. 
 

Wat zijn de negatieve gevolgen van corona voor uw bedrijf? 
Het ontmoeten van collega’s en gezellig een vrijdagmiddagborrel drinken na een week hard werken zit er niet meer in. 
 

Welke impact heeft corona op uw collega’s/medewerkers? 
Werktechnisch heeft corona niet of nauwelijks impact op onze medewerkers. Uiteraard valt niet te ontkennen dat corona voor iedereen impact heeft op zijn welzijn.
 

Welke impact heeft corona op u persoonlijk? 
Vooralsnog voel ik minimale impact. Natuurlijk, er zijn zorgen over de toekomst. Komt er een financiële crisis? Hoe gaat het dan met ons bedrijf? 

En ik ervaar uiteraard ook de dagelijkse impact met thuis lerende kinderen en uitdagingen in het plannen tussen werk, school en privé. 

Persoonlijk leef ik echter in de omstandigheid dat we een fijn nieuw huis hebben, in een klein dorp en midden in de natuur wonen. Dat maakt het leven in dit coronatijdperk iets dragelijker. In onze familie- en vriendenkring zijn er nog geen (ernstige) negatieve gevolgen van corona opgedoken. 
 
 
Wat is het mooiste dat is voortgekomen uit het ‘coronatijdperk’? 
De weinige files op de snelwegen. 
 
 
Hoe ziet u 2021? 
Gematigd positief. We naderen hopelijk het einde van het coronatijdperk. Hoewel, we hebben geleerd dat we wat dat betreft een slag om de arm moeten houden.
Geplaatst op 16-03-2021

< VorigeVolgende >


Share on: