RSA Insurance Group plc brutowinst van 483 miljoen euro

RSA Insurance Group plc boekt een zeer positief resultaat over 2020. De verzekeringstechnische winsten zijn fors gestegen tot nieuwe recordniveaus en het rendement op het tastbaar eigen vermogen is boven de doelbandbreedte uitgekomen.

Operationeel groepsresultaat van £751m., een stijging van 15% ten opzichte van 2019
• Resultaat uit verzekeringen £550m, een stijging van 36%
• Group combined ratio van 91.1%; resultaat per aandeel £0.512
• Winst voor belasting £483m. Rendement op eigen vermogen 18.21%


Stephen Hester, Chief Executive RSA Group:
"Wij zijn verheugd uitstekende resultaten voor RSA in 2020 te kunnen rapporteren. De verzekeringstechnische winsten zijn fors gestegen tot nieuwe recordniveaus en het rendement op het tastbaar eigen vermogen is boven onze doelbandbreedte uitgekomen.
Uiteraard was de impact van COVID-19 het belangrijkste kenmerk van ons jaar, net als voor de samenleving als geheel. Wij hebben voorrang gegeven aan de veiligheid van onze medewerkers en de instandhouding van de dienstverlening aan onze klanten. De Groep betaalde ongeveer £4,6 miljard aan 'normale' claims uit, terwijl ook meer dan £250 miljoen werd uitgetrokken voor specifieke COVID-19-claims, samen met een reeks andere maatregelen ter ondersteuning van de klant.
 
De Groep heeft grote delen van onze 'best in class' ambities waargemaakt. De kwaliteit van de winst is uitstekend, wat een goed voorteken is voor de vooruitzichten van RSA in 2021 en daarna. Ik ben trots op het harde werk, de toewijding en de focus van al mijn collega's in wat een moeilijk en turbulent jaar was.
 
Wij hebben een goed presterend bedrijf opgebouwd en de resultaten van 2020 laten zien welke waardecreatie daarmee is bereikt. Dit heeft op zijn beurt geleid tot de premie van 52% die we in het vierde kwartaal konden bedingen via een bod in contanten van Intact en Tryg. Het bod zal volgens plan in de komende maanden worden afgerond, waarmee een hoofdstuk voor RSA wordt afgesloten, maar niet het hele verhaal..."

Het rapport van RSA kunt u hier inzien.
 
Geplaatst op 02-03-2021

< VorigeVolgende >


Share on: