Stichting VRT wordt gelieerd register bij het NIVRE

Stichting VRT (Verenigd Register van Taxateurs) en Stichting NIVRE (Nederlands Instituut Van Register Experts) gaan samenwerken. Meerdere besprekingen en gedegen voorbereidingen hebben tot dit besluit geleid en dat houdt in dat het Register van de Stichting VRT per 1 juli aanstaande als gelieerd register verder gaat onder de vlag van het NIVRE.

“We zijn verheugd dat de Stichting VRT ervoor gekozen heeft zich als gelieerd register aan te sluiten bij onze organisatie”, aldus het NIVRE.

De samenwerking houdt in dat het NIVRE zowel de registratie als de backoffice zal overnemen. De VRT behoudt haar eigen toelatingseisen en zal ook de criteria voor het behoud van de registratie zelf blijven bepalen. De zelfstandigheid van het VRT-register en de Stichting blijven bestaan. Voor de overige zaken, zoals opleidingsbeleid, klacht- en tuchtrecht en de door het NIVRE georganiseerde PE-kennissessies, zal verdere aansluiting worden gezocht. “Met de samenwerking beoogt de Stichting VRT een verdere professionalisering van de stichting”, aldus de Stichting VRT.

Geplaatst op 09-03-2021

Volgende >


Share on: