Verbond organiseert tweede personenschade webinar

Op maandag 12 april 2021 wordt voor de tweede keer het Platform Personenschade georganiseerd door het Verbond van Verzekeraars.

Op 8 oktober 2020 vond het eerste webinar van het Platform Personenschade plaats. Tijdens dit webinar werd ingegaan op het verschijnen van het rapport van de Universiteit Utrecht en welke conclusies hieruit gehaald konden worden.

In een vervolgwebinar op maandag 12 april 2021 om 15.00 uur, wordt dieper ingegaan op de geconstateerde problemen. Ook wordt er gekeken of we iets van het buitenland zouden kunnen leren.
 

Het Verbond van Verzekeraars heeft voor dit inspiratiewebinar drie sprekers uitgenodigd:

Michael Faure heeft onlangs een rechtsvergelijkend onderzoek gedaan naar normering in letselschadezaken in het buitenland. Wat kunnen we hiervan leren en welke elementen zouden een oplossing kunnen zijn voor de problematiek in Nederland?

Hilke Grootelaar is gepromoveerd op het onderwerp procedurele rechtvaardigheid. Wat moeten rechters doen om er voor te zorgen dat een proces als eerlijk wordt ervaren door de betrokken rechtzoekende en wat betekent dit voor de letselschadepraktijk?

Als laatste spreker zal Geertruid van Wassenaer, advocaat en mediator, een inleiding houden over mediation. Welke meerwaarde heeft mediation bij de afwikkeling van schades? En wat kunnen we vanuit mediations leren om geschillen juist te voorkomen?  

Voor medewerkers die werkzaam zijn bij een lid van het Verbond van Verzekeraars zijn aan deelname geen kosten verbonden. Deze stream valt onder het lidmaatschap.

Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten € 69,- (excl. BTW).


Aanmelden kan tot en met vrijdag 9 april 12.00 uur.
Geplaatst op 19-03-2021

< VorigeVolgende >


Share on: