VNAB en verzekeringsbranche ontwikkelen traineeship voor young professional

Risk Insurance Traineeship, dat is de naam van een nieuw traineeprogramma dat de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) vandaag officieel introduceert. Het Risk Insurance Traineeship is bedoeld voor talentvolle en ondernemende young professionals met een (bijna) afgeronde studie op hbo of universitair niveau, die zich willen oriënteren op de arbeidsmarkt. Het traineeship is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de leden en partners van de VNAB.

Het programma, dat een jaar duurt, biedt young professionals een ‘branchebrede’ oriëntatie op het verzekeringsvak. Centraal in het programma staan kennisontwikkeling, kennisdeling, persoonlijke ontwikkeling en werken bij alle schakels in de keten. Tijdens het traineeship gaan de deelnemers om die reden aan de slag bij drie verschillende organisaties. Een verzekeraar, een verzekeringsmakelaar én een expertisebureau. Doel is de young professionals te laten ervaren hoe complex, dynamisch en uitdagend de zakelijke verzekeringsbranche kan zijn. Er nemen maar liefst zeventien organisaties deel aan het initiatief.
 
Met het Risk Insurance Traineeship investeert de branche nadrukkelijk én gezamenlijk in het opleiden van jong talent. En dat is nodig, omdat het ook voor de verzekeringsbranche een uitdaging is om goede jonge professionals te vinden. Door demografische ontwikkelingen als vergrijzing en stijging van de levensverwachting daalt immers het aanbod van jong talent op de arbeidsmarkt. Daarbij komt dat de zakelijke verzekeringsmarkt vaak onvoldoende bekend is bij young professionals. Met het Risk Insurance Traineeship richt de branche zich dan ook op een brede groep young professionals, waarbij de studierichting minder belangrijk is dan competenties en motivatie. De branche is op zoek naar initiatiefrijke trainees met een brede interesse en een ondernemende houding die zelf met creatieve ideeën durven te komen, denken in oplossingen en kansen zien.
 
Naast een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, is er binnen het traineeship ook veel ruimte en aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van trainees. Zij gaan niet alleen aan de slag bij drie organisaties, maar volgen ook een uitgebreid opleidingstraject gericht op hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarnaast is er ruimte voor de nodige ontspanning tijdens het netwerkprogramma waardoor trainees snel een groot netwerk kunnen opbouwen. En uiteindelijk biedt het Risk Insurance Traineeship zicht op een uitdagende carrière binnen de (groot)zakelijke verzekeringsmarkt.
 
Het nieuwe traineeprogramma gaat in september van dit jaar voor het eerst van start. Geïnteresseerde studenten kunnen vanaf vandaag op www.riskhasthefuture.nl solliciteren.
Geplaatst op 15-03-2021

< VorigeVolgende >


Share on: