5 zaken die je niet moet vergeten bij het starten van een onderneming

Overweeg je een eigen onderneming op te starten? In dat geval zijn er een aantal zaken die je hierbij niet mag vergeten. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van een autoverzekering voor je nieuwe bedrijfswagen, verzekeringen vergelijken om je bedrijfsrisico en beroepsrisico af te dekken, enzovoorts. In dit artikel zetten we vijf belangrijke zaken voor je op een rijtje. Aan welke van deze zaken heb je zelf al gedacht?

#1: werk een bedrijfsplan uit voor je onderneming 
Een belangrijke eerste stap is het uitwerken van een bedrijfsplan. Welke producten of diensten wil je aan gaan bieden? Op welke manier breng deze producten onder de aandacht van je doelgroep? Enzovoorts. Werk zo’n bedrijfsplan uit voordat je een afspraak inplant bij de Kamer van Koophandel.

#2: zorg voor voldoende liquide middelen 
Op basis van je bedrijfsplan kun je bepalen welke liquide middelen benodigd zijn om de onderneming te kunnen gaan realiseren. Denk aan kasgeld voor de aankoop van nieuwe machines, de aankoop van een bedrijfsauto, enzovoorts. Zorg voor voldoende reserves, mocht een van de machines of bedrijfswagens schade oplopen. 

#3: denk na over de meest geschikte rechtsvorm 
Bij het oprichten van een onderneming heb je de keuze uit verschillende rechtsvormen. De meeste ondernemers gaan aan de slag als zzp’er. Je kunt echter ook voor een VOF of een BV kiezen, afhankelijk van het aantal personen waarmee je een bedrijf opstart en het risico dat je wilt nemen. Houd er rekening mee, dat je bij het opstarten van een VOF of BV veel papierwerk in orde zal moeten maken. 

#4: verzekeringen afsluiten voor je bedrijf 
Eerder las je al dat het belangrijk is om verzekeringen af te sluiten voor je bedrijf. Denk hierbij niet alleen aan de autoverzekering voor je bedrijfsauto maar ook aan een verzekering voor de opstal en inboedel van je bedrijf. Daarnaast is een bedrijfs- of beroepsaansprakelijkheidsverzekering onmisbaar. 

#5: aan de slag met de marketing voor je onderneming 
Niet het minst belangrijke bij het opstarten van een nieuwe onderneming; je marketing. Je wilt al kort na het oprichten van het bedrijf je eerste klanten verwelkomen. Zorg er daarom voor dat je doelgroep op de hoogte is van je nieuwe bedrijf. Online vind je handige sjablonen, die je vertellen hoe je een marketingplan uit kunt werken voor je onderneming. Je kunt er ook voor kiezen hier een gespecialiseerde partij voor in te huren. 
 
Bent u geïnteresseerd in bovenstaande informatie dan kunt u hier uw verzekering vergelijken.
Geplaatst op 10-04-2021
Share on: