Ascom introduceert intelligente rookmelder van Autronica

Ascom, specialist op het gebied van brandveiligheid, neemt de nieuwste rookmelder van de Noorse leverancier Autronica op in het assortiment. Door intelligente algoritmes maakt de detector onderscheid tussen verschillende soorten rook (bijvoorbeeld sigarettenrook, waterdamp en theaterrook) en detecteert brandgevaar snel zonder ongewenste of onechte meldingen te veroorzaken.

Deze detector, op de markt gebracht onder de naam AutroGuard, is een multicriteriadetector. De detector is leverbaar met gecombineerde hitte-, CO (koolstofmonoxide)- en optische detectie en daardoor voor verschillende doeleinden toe te passen. De detector is bijvoorbeeld in staat om onderscheid te maken tussen het (aan)bakken van vlees in een pan en daadwerkelijk een beginnende smeulbrand.
 

AutroGuard heeft meerdere intelligente features die uniek zijn in de markt. De melder biedt coverdetectie; dat betekent dat de detector een melding geeft als deze wordt afgedekt. Het afdekken of bedekken van rookmelders gebeurt helaas nog frequent, bijvoorbeeld door mensen die stiekem op de hotelkamer roken of bij het verven van het plafond. Een ander unieke eigenschap van de AutroGuard is de Self-Verify 2.0 functie, hiermee controleert en test de detector zichzelf iedere 24 uur. Hierdoor is het niet langer nodig om deze melders, zoals bij traditionele varianten, jaarlijks handmatig te controleren met testgas. Deze intelligente eigenschappen maken de rookmelder één van de veiligste op de markt.


Gauke de Bruin-Spijkers, Segmentexpert Enterprise, Safety & Security bij Ascom: “De Noorse topleverancier Autronica, van wie we exclusief distributeur zijn in Nederland, loopt wereldwijd voorop in brandveiligheid-innovaties en daar is de AutroGuard een resultaat van. De AutroGuard is één van de meest hoogwaardige melders van dit moment. De intelligente en duurzame detector heeft een gegarandeerde levensduur van minimaal 20 jaar en is daarmee uitermate geschikt voor de hospitality branche, ziekenhuizen, langdurige zorgorganisaties, overheid en industrie.”

Geplaatst op 07-04-2021

< VorigeVolgende >


Share on: