De Goudse neemt Leidsche over van Reinsurance Group of America

De Nederlandsche Bank heeft goedkeuring verleend voor de overname van Leidsche Verzekering Maatschappij (Leidsche) door De Goudse N.V (De Goudse).

Foto: Geert Bouwmeester, Bestuursvoorzitter De Goudse Verzekeringen

Medio 2020 liet De Goudse weten overeenstemming te hebben bereikt Leidsche over te nemen van Reinsurance Group of America (RGA). Op 1 april vindt de overdracht van de aandelen plaats en hebben de dertig medewerkers van Leidsche zich bij diverse teams van De Goudse gevoegd. 

De overname van Leidsche, waarvan de technische voorzieningen eind 2019 een omvang hadden van ongeveer € 0,5 miljard, sluit goed aan op de ambitie en strategie van De Goudse om haar activiteiten op het gebied van levensverzekeringen te blijven uitbreiden. De focus van De Goudse ligt op het ontwikkelen van nieuwe producten en het aankopen van levenportefeuilles en -bedrijven die passen bij deze strategie. 

Eind 2019 nam De Goudse een levenportefeuille over van BNP Cardif. Met de overname van Leidsche zet De Goudse een belangrijke stap, gezien de positie van Leidsche op het gebied van overlijdensrisicoverzekeringen en unit linked lijfrenteproducten.

Geplaatst op 01-04-2021

< VorigeVolgende >


Share on: