Expertisebureau Vonck introduceert de ECO REPAIR SCORE®

Expertisebureau Vonck uit het Belgische Beveren en VITO, een bedrijf dat helpt duurzame projecten vorm te geven en innovaties op te schalen, delen hun kennis en ervaring om de impact op het milieu van voertuigherstel meetbaar te maken door middel van de ECO REPAIR SCORE®.

Een kwantitatieve maatstaf die verzekeraars, leasebedrijven, herstellers en auto-experts in staat stellen hun doelstellingen met betrekking tot de impact op het milieu nauwkeurig te definiëren en te realiseren.

Er worden alleen al naar schatting 1 miljoen voertuigen per jaar hersteld in België. 

Tot op heden, al meer dan 40 jaar lang, wordt schade financieel begroot in euro's. Er wordt onvoldoende rekening gehouden met de milieu-impact van de gekozen herstelmethodes (vervanging, herstelling, lokale herstelling) bij gebrek aan bewustzijn en kennis. Ook wie toch inspanningen zou willen leveren om de impact op het milieu te beperken, had geen kwantitatieve maatstaf ter beschikking. 

Met de introductie van de ECO REPAIR SCORE® komt Expertisebureau Vonck, met wetenschappelijke ondersteuning door VITO, tegemoet aan de noodzaak om de milieu-impact van voertuigherstellingen op een meetbare wijze te reduceren. 

De ECO REPAIR SCORE® zal niet alleen worden ingezet voor individueel herstel, maar ook voor een ECO REPAIR SCAN van hele vloten en ook voor de weergave van een ECO REPAIR INDEX voor de gehele sector.

Geplaatst op 13-04-2021

< VorigeVolgende >


Share on: