FRISS neemt Amerikaans Terrene Labs over

FRISS, gespecialiseerd op AI gebaseerde fraude-, risico- en compliance software voor schadeverzekeraars, kondigt vandaag de overname van het Amerikaanse Terrene Labs aan. Terrene Labs is een bedrijf dat met hun product Risk Insights verzekeraars op de zakelijke markt bedient.

Hiermee zijn ze een fundamentele aanvulling op de FRISS producten. Acceptanten in de zakelijke markt krijgen toegang tot duizenden direct bruikbare inzichten binnen vijf seconden, waarmee een omslachtig handmatig zoeken en foutgevoelige data-entry wordt voorkomen.
 

“Samen brengen we zakelijk screenen naar de digitale tijd”, aldus FRISS CEO en medeoprichter Jeroen Morrenhof. “Echte risico inschattingen maken is niet makkelijk. Wij veranderen dat nu. In combinatie met de analytische capaciteiten van FRISS zal de zee aan data niet meer zo overweldigend zijn. Onze klanten zullen sneller betere beslissingen kunnen maken.” 


Zowel de FRISS en Terrene teams onderscheiden zich door hun diepe marktkennis binnen de verzekeringsbranche. Klanten kunnen gebruik maken van een breed pakket aan software om risico’s en fraude in te schatten vanaf het moment van een polis aanvraag via verlengingen naar claims en speciale zaken. Hierbij kunnen de verzekeraars dankzij real-time voorspellende modellen gebruik maken van data injectie, image screening en netwerkanalyses om een holistisch beeld van de situatie te schetsen.


De overname volgt op de aankondiging van FRISS dat 2020 een recordjaar is geweest, met 58% omzetgroei en een verdubbeling van het aantal klanten in Noord Amerika. Met de overname van Terrene krijgt FRISS toegang tot een bewezen product met een sterk klantportefeuille en marktkennis. De Terrene producten zullen aan de FRISS productlijn worden toegevoegd als Underwriting Insights. Dit product voor de zakelijke markt zal als standalone product beschikbaar zijn in de Verenigde Staten en op termijn integreren in de FRISS productlijnen - ook buiten de Verenigde Staten.


Met de specifieke focus op de verzekeringsmarkt pakken FRISS en Terrene alle aspecten van risico- en fraudebestrijding aan. De softwareproducten vullen elkaar aan en werken naadloos samen om het acceptatieproces voor zakelijke klanten zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Zo bieden ze bescherming tegen hoge risico’s en zorgen ervoor dat er meer tijd is om een hoog serviceniveau te kunnen bieden aan de klant.


“Verzekeraars moeten steeds sneller en slimmer werken om aan de eisen van de moderne klant te kunnen voldoen. Dat is precies waar onze teams mee helpen”, verklaart Terrene Labs CEO en oprichter Piyush Singh. “Wij kijken ernaar uit om samen met het vooruitstrevende FRISS team onze missie te versnellen en samen onze klanten vooruit te helpen.”

  
Geplaatst op 14-04-2021

< VorigeVolgende >


Share on: