Grootste underwriting-conferentie verwacht meer dan 1000 aanwezigen

Tijdens het driedaagse online Underwriting Innovation Europe komen onder andere de thema's analyse, automatisering en cyber aan bod. Er worden meer dan 1000 underwriters verwacht. Het is de grootste online bijeenkomst van Europese underwriters en het wordt georganiseerd van 28 tot 30 juni.

De virtuele conferentie duurt drie dagen en is gratis toegankelijk voor verzekeraars. De conferentie wordt georganiseerd door Intelligent Insurer, de toonaangevende digitale hub voor senior verzekeringsmanagers, makelaars en insurtechs. Er zijn meer dan 40 sprekers uit het hele verzekeringsecosysteem aanwezig: persoonlijke verzekeringen, commerciële verzekeringen, makelaars en nieuwkomers. Meer dan 80 procent van degenen die zich momenteel voor het evenement hebben ingeschreven, zijn afkomstig van verzekeraars.
 
Sprekers zijn onder meer Chief Underwriting Officers, Chief Digital Officers, Chief Distribution Officers, Chief Cyber Officers en senior underwriting-experts van verzekeraars als Zurich, SCOR, Swiss Re en Munich Re.
 
Onder de aanwezigen zijn:
Louise Smith, Chief Digital Officer, Lloyd's
Gareth Hemming, Managing Director - Persoonlijke Lijnen, Aviva
Elena Rasa, Chief Underwriting Officer, Zurich
Thierry Daucourt, Hoofd P&C Commercial Lines, AXA European Markets
Jerome Jean Haegeli, groepseconoom, Swiss Re
Jürgen Reinhart, Chief Underwriting Officer-Cyber, Munich Re
Renaud Ambite, Chief Technical and Distribution Officer, Single Risk, SCOR P&C
Herbert Baeten, Chief Underwriting Officer, MS Amlin
 

Dag 1
Op de eerste dag van het evenement zullen de belangrijkste kwesties worden behandeld die van invloed zijn op de underwriting-functie. De nadruk zal liggen op data en analyse, met name hoe underwriters externe gegevens gebruiken om betere beslissingen te nemen, terwijl ze tegelijkertijd interne gegevens herconfigureren om silo's te overwinnen en een data-gestuurde cultuur te bevorderen. Specifieke sessies zullen gaan over nieuwe technologieën voor risicobeoordeling en hoe verzekeraars overstappen van traditionele ratings naar data-driven methoden. Louise Smith, Chief Digital Officer, Lloyd's, zal aan het woord komen in een keynote-sessie met als titel COVID-19 als katalysator voor veranderingen op het gebied van digitalisering, dekking en cultuur.
 
Dag 2
Automatisering, digitalisering en klantgerichtheid zijn de belangrijkste thema's voor dag twee. Senior underwriting-sprekers zullen laten zien hoe de efficiency kan worden verbeterd en de activiteiten kunnen worden getransformeerd, met speciale aandacht voor het gebruik van automatisering om aanvragen effectiever te verwerken. Andere onderwerpen zijn klantgerichtheid en hoe underwriters een rol kunnen spelen bij het verminderen van frictie en het verbeteren van de klantervaring.
 
Dag 3

Op de derde dag verschuift de aandacht naar het veranderende landschap in termen van nieuwe risico's, het mondiale economische klimaat en machtsverschuivingen in de waardeketen. Sprekers zullen ingaan op de vraag hoe verzekeraars hun voorsprong kunnen behouden door productinnovatie, met name voor immateriële risico's. De laatste paar uur van het evenement zijn gewijd aan de groeiende cyberdreiging, met keynotes van C-level executives.
 
Gesponsord door kasko2go, ABBY, RavenPack, Cytora, Hyperscience, Wenalyze en CyberCube, is dit evenement gratis voor verzekeraars om bij te wonen, en de inhoud is beschikbaar op aanvraag na het evenement zonder extra kosten.
 
Spreker Gareth Hemming, Managing Director - Personal Lines, Aviva: "We weten dat de manier waarop we data, analytics en vindingrijkheid gebruiken om het acceptatie- en claimproces te verbeteren van cruciaal belang is, maar te vaak richten we ons op wat het voor ons als industrie kan doen - ik ben geïnteresseerd in hoe we het kunnen gebruiken om zowel de uitkomsten voor onze klanten als onze eigen prestaties te verbeteren."
 
Spreker Alina Jipa, hoofd van Analytics, RSA: "Ik kijk uit naar het Underwriting Europe Virtual-evenement, er worden een aantal geweldige onderwerpen besproken en er is een kans om te netwerken met andere mensen in vergelijkbare functies, die vergelijkbare ervaringen en uitdagingen doormaken. Ik heb besloten om te spreken in het Deploy Automation to Triage Submissions More Effectively and Write More Business panel, omdat ik geloof dat in het huidige economische klimaat het verhogen van de efficiëntie door middel van automatisering niet langer een leuk extraatje is, maar iets dat we moeten onderzoeken en op grotere schaal moeten implementeren in het verzekeringswezen."
 
Spreker Jerome Jean Haegeli, Group Chief Economist, Swiss Re: "Een les uit COVID-19 is dat toeleveringsketens van efficiëntie naar veerkracht gaan en de her/verzekeringssector speelt een sleutelrol in deze overgang. COVID-19 was een wake-up call voor risicobewustzijn. Er zijn nieuwe risicopools ontstaan, en de her-/verzekeringssector moet bijdragen aan het dichten van bestaande beschermingsgaten."
 
Helen Raff, Hoofd Research, Intelligent Insurer: "Underwriting ondergaat een enorme transformatie, dus het is niet verwonderlijk dat Intelligent Insurer zoveel senior underwriters heeft kunnen aantrekken voor dit online evenement. De senioriteit van de sprekers is een echte trekpleister voor de deelnemers."

U kunt zich hier registreren.
Geplaatst op 23-04-2021

< VorigeVolgende >


Share on: