Hackaanval SCHADE magazine opgespoord en verholpen

SCHADE magazine, onder meer uitgever van een jaarlijkse cyberspecial, is zelf slachtoffer geweest van een geraffineerde hackaanval. Zelfs de maandelijkse check-up heeft de aanval niet kunnen voorkomen. Het heeft al met al vijf dagen geduurd voordat alle problemen waren opgelost. Blijf alert want zo zie je maar weer dat het bij iedereen kan gebeuren.

Vrijdag 2 april bleek dat het niet meer mogelijk was om een nieuwsbrief te versturen. Hierop is direct contact gezocht met onze IT-specialisten en zij hebben ontdekt dat er sprake was van een hackaanval. IT is direct gestart met het opsporen van het probleem en kan hopelijk een snelle oplossing bieden.

De nieuwsbrief van afgelopen vrijdag is daardoor alleen hier in te zien. 

Update hackaanval 07-04-21:
De hack heeft 22 dagen geleden plaatsgevonden en heeft zich langzaam genesteld in het systeem, dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat het systeem is geblokkeerd. Helaas zijn dit soort aanvallen niet altijd te voorkomen. 

Update hackaanval 08-04-21:
Vandaag worden de laatste controles uitgevoerd, daarna moet het systeem naar verwachting weer volledig hersteld zijn. Inmiddels is het systeem weer up en running.


Excuses voor het ongemak.


 
Geplaatst op 06-04-2021

< VorigeVolgende >


Share on: