Harrie Tak keert terug in het expertisevak bij TOP Expertise

Per 1 mei 2021 treedt Harrie Tak, een ervaren expert op het gebied van installaties en contractmanagement, toe tot het expertisekorps van TOP Expertise BV.

Harrie heeft een studie Werktuigbouwkunde en Economische Bedrijfstechniek aan de HTS gevolgd en is vervolgens in de industriële sector terechtgekomen.

Harrie is zijn carrière begonnen bij van Riel Expertise waar hij vijf jaar heeft gewerkt als brandschade expert. Daarna was hij negen jaar werkzaam bij GAB Robins Takkenberg (het huidige Sedgwick) als aansprakelijkheidsexpert op werktuigbouwkundig en elektrotechnisch gebied.
 
Het achterhalen van de technische oorzaak van de schade, in combinatie met de juridisch contractuele verhoudingen, vindt Harrie boeiend. Hij heeft veel ervaring met schades aan technische installaties, waaronder koelmachines, luchtbehandelingsinstallaties, brandblussystemen en verwarmingsinstallaties. Verder is hij ook goed bekend met elektrotechnische installaties in de bebouwde omgeving, automatiseringssystemen en beveiligingssystemen. Behalve voor aansprakelijkheidsverzekeraars, is hij ook inzetbaar voor beroepsaansprakelijkheidskwesties.
 
Na zijn expertiseperiode is Harrie in dienst getreden als contractmanager bij installatiebedrijf GTI (zowel W- als E-installaties), waar ook de claims en schades bij hem terecht kwamen en hij fungeerde als spil tussen het bedrijf, de klanten, toeleveranciers, advocaten en vaak ook de experts die optraden namens verzekeraars. 
 
Na 9 jaar contractmanagement maakte hij de overstap naar Croon Electrotechniek (inmiddels Croonwolter&dros) bij de divisie Marine & Offshore. Behalve contracten voor installatietechnische installaties aan boord van schepen, heeft Harrie ook het contractmanagement verzorgd voor een project van de bouw van een tweetal offshore transformatorstations voor twee windmolenparken. Naas zijn functie heeft hij altijd alle schades begeleid voor het gehele bedrijf.
 
Na ruim 15 jaar als contractmanager, bleef het expertisevak toch trekken en zal Harrie bij TOP Expertise de draad weer gaan oppakken. 
 
Voor TOP Expertise is zijn komst een welkome aanvulling. TOP Expertise ziet al geruime tijd een groei in de opdrachtenstroom en kan met zijn komst extra invulling geven aan de behandeling van technische schades.
 
TOP Expertise beschikt sinds januari 2021 over twee vestigingen, te weten Rotterdam-Hoogvliet en Zwolle. Harrie zal zijn werkzaamheden verrichten vanuit de standplaats Rotterdam.
Geplaatst op 15-04-2021

< VorigeVolgende >


Share on: