HDI investeert in Amerikaanse start-up Safehub

HDI investeert in Safehub Inc, een in San Francisco gevestigde start-up die gespecialiseerd is in sensor-gedreven data-analyse. Dit is een financiële investering van HDInv in zijn rol als durfkapitaalverstrekker en early-stage-investeerder onder de paraplu van de HDI Group.

Safehub exploiteert een wereldwijd platform dat gebouw specifieke informatie over aardbevingsschade in realtime levert. Het bedrijf maakt gebruik van een combinatie van sensoren, analyses en gegevens van derden. Hun sensoren meten zowel de grondbewegingen van aardbevingen als de reactie van gebouwen op aardbevingen, zoals veranderingen in natuurlijke frequenties.

Een cloud-gebaseerd platform analyseert de gegevens en levert bruikbare informatie via een web gebaseerd dashboard, sms-berichten en e-mailwaarschuwingen. De gegenereerde informatie wordt gebruikt om de schade aan individuele gebouwen en portefeuilles in te schatten, de gerelateerde bedrijfsonderbrekingsverliezen in te schatten en klanten binnen enkele minuten te informeren.
 
"De HDI Group is altijd op zoek naar nieuwe technologieën die de digitale transformatie in de verzekeringssector stimuleren ten voordele van onze klanten. Het platform van Safehub slaat in dit opzicht de spijker op de kop", merkt Ulrich Wallin, Managing Director van Hannover Digital Investments GmbH, op. "De oplossing voor gebouwspecifieke informatie over aardbevingsschade in realtime biedt een aanzienlijk potentieel voor innovatie in het zakendoen met industriële en commerciële klanten en aan de herverzekeringskant", voegt Wallin toe.
 
"Nooit eerder hadden bedrijven dit niveau van informatie binnen handbereik, waardoor ze schade als gevolg van catastrofale gebeurtenissen, vaak aan de andere kant van de wereld, snel kunnen beoordelen", legt Andy Thompson, CEO van Safehub, uit.

"Onze visie is om IoT-gebouwsensoren en geavanceerde data-analyse te gebruiken om real-time risico-inzicht te bieden voor alle wereldwijde commerciële gebouwen, voor meerdere gevaren. We transformeren het hele risico-ecosysteem, inclusief noodhulp, bedrijfscontinuïteit, bouwtechniek en verzekeringen", voegt Thompson toe.
 
Safehub ontving in totaal 9 miljoen dollar in een Serie A-financieringsronde, geleid door A/O PropTech. JLL Spark Global Venture Fund is een andere kapitaalverstrekker naast HDInv. 
 
Bestaande investeerders zoals Fusion Fund, Ubiquity Ventures, Promus Ventures, Bolt, Blackhorn Ventures, Maschmeyer Group Ventures en Team Builder Ventures namen ook deel aan de financieringsronde. 
 
Safehub zal het kapitaal gebruiken om zijn groei te vergroten en wereldwijd op te schalen, gebaseerd op de vraag van multinationale organisaties.
 
Geplaatst op 30-04-2021

< VorigeVolgende >


Share on: