HDI participeert in digitale autoverzekeraar Clearcover

Hannover Digital Investments GmbH (HDI nv), de durfkapitaalinvesteerder van de HDI Group, participeert in de veelbelovende Amerikaanse start-up 'Clearcover', een in Chicago gevestigde digitale autoverzekeraar. Clearcover is in staat de operationele kosten te verlagen door handmatige verzekeringsprocessen te automatiseren.

De besparingen worden doorgegeven aan klanten in de vorm van lagere prijzen. Met de Clear Claims™-software kunnen in aanmerking komende claims binnen 30 minuten of minder worden uitbetaald.

"Met zijn digitale multi-channel verkoopstrategie speelt Clearcover in op de groeiende vraag naar snelle en betaalbare autoverzekeringsoplossingen. Wij vonden het concurrentievermogen en de schaalbaarheid van het bedrijfsmodel bijzonder overtuigend in onze beslissing hierin te investeren", zegt Ulrich Wallin, Managing Director van Hannover Digital Investments GmbH. 
 
"De autoverzekeringservaring wordt steeds digitaler en klanten willen gestroomlijnde, aanpasbare opties bij het kiezen van een vervoerder", verklaart Kyle Nakatsuji, medeoprichter en CEO van Clearcover. "In een industrie die rijp is voor transformatie, zien wij onszelf als innovators in digitale autoverzekeringservaringen, terwijl we onze klanten meer waarde bieden voor minder geld."
 
Samen met lead investeerder Eldridge zijn ook bestaande investeerders American Family Ventures, Cox Enterprises, OMERS Ventures alsmede een aantal nieuwe investeerders - waaronder HDI nv - aan boord. Clearcover wil de financiering gebruiken om zijn team te laten groeien en zijn aanbod van digitale verzekeringsoplossingen verder uit te breiden. 
 
 
Geplaatst op 22-04-2021

< VorigeVolgende >


Share on: