Mathy Boon: Na de zomer weer terug naar iets dat lijkt op het oude normaal

Vandaag de laatste branchegenoot in de serie 'Wat heeft het coronatijdperk ons gebracht'. We hebben de afgelopen periode de markt een aantal vragen gesteld over de impact die corona heeft op ons persoonlijk, op de bedrijven waar we werken en op onze markt. Mathy Boon, directeur bij BosBoon Expertise sluit de serie vragen en antwoorden af.

Naam: Mathy Boon
Leeftijd: 55
Opleiding(en): HTS Arnhen
Eigenaar/Werkt bij: BosBoon Expertise
Functie: Directeur
Sinds: 2000
 
 
Welke impact heeft volgens u corona op de branche? 

Een behoorlijk stevige impact. Bedrijfsactiviteiten zijn door COVID afgenomen met een reductie van het aantal uit activiteiten voortvloeiende risico’s en schaden tot gevolg. Toch zien we gelukkig nog steeds weinig terugval in opdrachten.   
 
 
Zijn er voor de branche ook positieve consequenties? Zo ja, welke? 

Wat mij betreft wel. Innovaties zijn wat sneller doorgevoerd en inmiddels operationeel. We kunnen beter dan ooit op afstand expertise verrichten in een groot deel van de expertisedossiers. Verder zien we dat er wat minder snel in de auto gestapt wordt om op locatie te vergaderen; zeker in die gevallen waar het met Teams of andere vormen van videocalls prima is op te lossen. 
 

Heeft corona negatieve consequenties voor de branche? 
Ja, de afname van de face-to-face gesprekken. Dat missen wij in ieder geval wel. Wij hebben vorig jaar en dit jaar wederom een aantal nieuwe collegae verwelkomt, die zijn gestart zonder de traditionele kennismakingen met marktpartijen. Ze redden het prima, maar wij hadden ze toch graag een bredere introductie gegund.
 

Wat zijn de positieve gevolgen van corona voor uw bedrijf? 
We wisten al dat we over een flexibele en creatieve organisatie beschikken en dat is nu ook weer komen bovendrijven. En de cohesie tussen de collegae. Het is mooi om te zien hoe we met elkaar ons mooie bedrijf in stand houden. 
 

Wat zijn de negatieve gevolgen van corona voor uw bedrijf? 
We zijn een hechte groep binnen BosBoon en dat we elkaar minder in het echt zien en onze successen niet live kunnen vieren vinden wij erg jammer. 
 

Welke impact heeft corona op uw collega’s/medewerkers? 
Van veel collegae hoor ik terug dat men elkaar mist. De gezelligheid, de collegialiteit en de humor in de kantoren. Een aantal collegae is door de lockdown ook verantwoordelijk voor de thuisopvang van de schoolgaande kinderen. Dat hakt er ook behoorlijk in.  
 
 
Welke impact heeft corona op u persoonlijk? 

Het gemis aan sociale contacten met zowel marktpartijen als collegae en familie vind ik wel vervelend. Tegelijkertijd ben ik nogal een ras-optimist en kijk ik vooral graag naar wat er allemaal nog wel kan. En da’s best veel. Het leven is leuker als je blij bent met wat je wel hebt in plaats van chagrijnig te zijn over wat je niet hebt of kunt doen. Ik prijs mezelf elke dag weer gelukkig met wat ik allemaal wel heb en kan doen.   
 
 
Wat is het mooiste dat is voortgekomen uit het ‘coronatijdperk’? 

We hebben in deze moeilijke coronatijd weer een aantal mooie contracten met opdrachtgevers gesloten en hebben afscheid genomen van overbodige ballast. Daar hadden we nu net even iets meer tijd voor. 
 
 
Hoe ziet u 2021? 

Persoonlijk zie ik 2021 niet veel anders als alle andere jaren. We gaan met onze gewaardeerde collegae en marktpartijen ook van 2021 weer een mooi jaar proberen te maken. En ja, daar zal de externe invloed van COVID best een rol in spelen. Persoonlijk denk ik dat we na de zomer 2021 weer terug gaan naar iets dat lijkt op het oude normaal. 
 
 
Geplaatst op 30-04-2021

Volgende >


Share on: