Online talkshow over cybercrime

Het CCV organiseert samen met het Platform Veilig Ondernemen op 1 april een online talkshow over cybercrime. De talkshow is speciaal bedoeld voor ondernemers om ze op de cybergevaren te wijzen en hoe ze kunnen voorkomen dat ze hiervan slachtoffer worden. De talkshow wordt geleid door tv-presentator Kees van der Spek.

Hoe voorkom je een hack?
Het op grote schaal thuiswerken door de coronacrisis brengt allerlei extra risico’s met zich mee. Cybercriminelen spelen hier zeer sluw op in. Dreigingen als ransomware en phishing worden steeds groter. Wat kan een ondernemer hiertegen doen? Wat is de rol van de IT-beheerder daarbij? En hoe veilig is het werken in de cloud eigenlijk? Inhoudsdeskundige en CEO van ESET Dave Maasland gaat hierover in gesprek met Van der Spek. Hij vertelt daarbij niet alleen hoe cybercriminelen te werk gaan, maar ook wat een ondernemer kan doen om te voorkomen dat hij slachtoffer wordt van een cybercrime en wat een ondernemer moet doen om de schade te beperken, mocht hij toch gehackt worden.


Iedereen kan slachtoffer worden
Eén op de acht mkb’ers wordt slachtoffer van cybercrime. Dit kost het mkb miljarden euro’s per jaar. Xander Koppelmans kan daarover meepraten. Jarenlang had hij een succesvol marketingbureau, totdat een hacker toesloeg. Al zijn (grafische) bestanden, data, foto’s en video’s waren plots verdwenen. De financiële schade liep in de tonnen, waardoor zijn onderneming failliet ging. “Mijn gezonde bedrijf ging failliet door een cyberhack. In de talkshow wil ik andere ondernemers hier graag voor behoeden.”


Tafelgasten
Naast Dave Maasland en Xander Koppelmans spreekt Van der Spek op 1 april ook met advocaat Bob Kaarls. Hij vertegenwoordigt zowel slachtoffers als verdachten van cybercrime. Daarnaast zijn Annet Govaert, Sr. Product Specialist Cyber & Aansprakelijkheid bij Concordia de Keizer, en Reyhan Cigdem van het cybercrimeteam politie Rotterdam aanwezig.


Aanmelden
De gratis online talkshow over cybercrime vindt plaats op 1 april van 10.00 tot 11.00 uur. Aanmelden kan via: hetccv.nl/cybertalkshow


Organisatie
De organisatie van de cybertalkshow is in handen van het Platform Veilig Ondernemen (PVO) Rotterdam, de VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam (VAR) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) in samenwerking met gemeenten.

 

Geplaatst op 02-04-2021

< Vorige


Share on: