OOC lanceert e-magazine ‘Veilig & Gezond werken’

Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf heeft - in nauwe samenwerking met de Arbowerkgroep Carrosseriebranche (FNV, FOCWA, RAI CarrosserieNL) - een digitaal magazine over Veilig & Gezond werken ontwikkeld. Dit e-magazine biedt ondersteuning aan werkgevers én werknemers binnen de carrosseriebranche.

In het digitale magazine is onder andere informatie te vinden over de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie. Ook vind je er uitleg over de Arbocatalogus; een volledig overzicht van alle maatregelen en oplossingen om het werk veiliger en gezonder te maken. Er wordt in het magazine bovendien een aantal specifieke arbeidsrisico’s uitgelicht, zoals het werken met gevaarlijke stoffen, lichamelijke belasting en de gevaren van elektrische voertuigen. Alle informatie is overzichtelijk ingedeeld per sector: CarrosseriebouwSchadeherstel en Specialisten. Bij elk onderwerp zijn er handige links die doorverwijzen naar andere websites.
 
Kosteloze ondersteuning
OOC ondersteunt bedrijven in de carrosseriebranche op het gebied van veilig en gezond werken. Bij OOC aangesloten bedrijven kunnen kosteloos een HR-adviseur of loopbaancoach uitnodigen, om na te denken over Arbobeleid. De HR-adviseur of loopbaancoach van OOC kan bovendien helpen met het maken van een RI&E, of het actualiseren daarvan. Daarnaast biedt OOC de gratis workshop Bedrijfsuitje Anders. Hierbij spelen twee trainingsacteurs op een komische manier herkenbare praktijksituaties na.


 


 
Geplaatst op 27-05-2021

< VorigeVolgende >


Share on: