Zorgen over risicobeheer in instellingen voor langdurige zorg

Hoewel de COVID-19 pandemie een crisissituatie heeft gecreëerd, wordt de sector van de langdurige zorg al tientallen jaren geconfronteerd met talrijke uitdagingen op het vlak van risicobeheer, ondanks de waardevolle diensten en de goede zorgen die de diverse voorzieningen verlenen.

Verpleeghuizen en instellingen voor begeleid wonen zijn vaak het doelwit van rechtszaken die worden aangespannen door radeloze familieleden van bewoners die beweerdelijk gewond zijn geraakt of zijn overleden. Aansprakelijkheid op het gebied van arbeidspraktijken is een van de belangrijkste risico's geworden voor de LTC-sector, vanwege de lage lonen en het grote personeelsverloop. Van uitglijden en vallen tot spier- en skeletletsels veroorzaakt door het tillen en verplaatsen van patiënten, het percentage arbeidsongevallen en verloren tijd onder verpleeghuispersoneel is zeven keer hoger dan het gemiddelde percentage in alle andere sectoren, volgens het BLS. 

Om deze en andere risico's het hoofd te kunnen bieden, nemen verpleeg- en verzorgingstehuizen een groot aantal commerciële verzekeringen, waaronder beroepsaansprakelijkheid, algemene aansprakelijkheid, WA, arbeidsongevallenverzekering, enzovoort. Maar met de huidige verharding van de verzekeringsmarkt, zien faciliteiten de premies omhoog schieten terwijl de capaciteit afneemt. En de nieuwe uitgaven die voortvloeien uit COVID-19 - het verstrekken van PBM's, testen, en ondersteuning van personeel en bewoners - hebben de toch al krappe budgetten van de instellingen nog verder onder druk gezet, waardoor de druk op het risicobeheer om meer te doen met minder nog groter is geworden.
 
Business Insurance organiseert een webinar wat een voorproefje is van de Long-Term Care Risk Management Conference die later dit jaar wordt georganiseerd, waarbij dieper ingegaan zal worden op deze en andere risicomanagement uitdagingen waarmee de langdurige zorgsector wordt geconfronteerd en er zullen een aantal effectieve strategieën geboden worden om dit te beperken. Deze informele discussie wordt geleid door een van de meest vooraanstaande advocaten in de sector en wordt bijgewoond door een verzekeraar, een makelaar die gespecialiseerd is in de langdurige zorg en twee risicomanagementprofessionals van langdurige zorginstellingen. 
 
Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven.
 
Geplaatst op 18-05-2021

< VorigeVolgende >


Share on: