Söderberg & Partners haalt €250 miljoen op

Söderberg & Partners heeft de pijlen gericht op een top 3 plek in de Nederlandse verzekeringen- en financiële adviesmarkt. Daarom hebben zij ingestemd met een nieuwe aandelenuitgifte, waarbij ongeveer € 250 miljoen wordt opgehaald.

De nieuwe aandelenuitgifte zal volledig worden gedekt door TA Associates, een voormalige investeerder in Söderberg & Partners die in 2019 haar minderheidspositie in de Scandinavische financiële adviesmaatschappij aan KKR verkocht. KKR blijft een minderheidsaandeelhouder na de nieuwe aandelenuitgifte en de zeggenschap over het bedrijf blijft bij de oprichters. 
 
Streven naar de top 3 in Nederland 
Het doel van de nieuwe aandelenuitgifte is om Söderberg & Partners te ondersteunen bij de verdere expansie in Scandinavië en Nederland.  De ambitie is om in Nederland een top 3-speler te worden met een landelijkdekkend adviesplatform via een netwerk van gekwalificeerde partners, ondersteund door de juiste balans tussen de menselijke en technologische infrastructuur. 
 
Roland Goldman, CEO van Söderberg & Partners Nederland: “We zijn erg enthousiast over de 'coming home' van TAA bij Söderberg & Partners. Deze stap zal de realisatie van onze ambitie in Nederland stimuleren en versnellen. Onderdeel daarvan is het fors investeren in én uitbreiden van ons technologisch gedreven adviesplatform via onze partners die adviseren over pensioenen, asset en wealth management advies, verzekeringen, hypotheken en HR-diensten. Daarbovenop worden onze partners verder ondersteund in hun eigen groeistrategie."

Goldman gaat verder: “Dit toont ook de familiecultuur van Söderberg & Partners. Wij zijn een bedrijf dat gelooft in de kracht van het ondernemerschapsmodel om duurzaam succesvol te zijn. Daarnaast hebben we nu het voordeel van de steun van twee aanzienlijk financieel sterke partijen, KKR en TA Associate”, aldus Roland Goldman.  
 
Technologie gedreven adviesplatform, een sleutel tot succes 
De kern van Söderberg & Partners is het technologie gedreven adviesplatform, dat een belangrijke sleutel tot succes is gebleken in alle landen waarin het bedrijf actief is.  
 
“In de afgelopen jaren hebben we verschillende belangrijke stappen gezet in onze uitbreiding buiten Zweden. Vijf jaar geleden was Söderberg & Partners ‘gewoon’ marktleider in Zweden, maar ons technologie gedreven adviesplatform, dat het beste van zowel ‘mens als machine’ combineert, is ook buiten Zweden zeer succesvol gebleken. Vandaag de dag is Söderberg & Partners ook een gevestigde belangrijke speler in Noorwegen, Denemarken, Finland en Nederland, en we blijven groeien in al deze markten. Ons doel is nu om onze expansie in deze markten verder te versnellen en ons op geheel nieuwe markten te vestigen”, zegt Gustaf Rentzhog, CEO van Söderberg & Partners. 
 
De deal is onderworpen aan goedkeuring door de Zweedse financiële autoriteit (Finansinspektionen). 
 
Geplaatst op 02-06-2021

< VorigeVolgende >


Share on: