Achmea Innovation Fund neemt belang in Onto

Het Achmea Innovation Fund heeft een belang genomen in Onto, Europa’s grootste abonnementsservice op het gebied van elektrische voertuigen (EV’s). Het fonds behoort hiermee tot de groep nieuwe investeerders in dit technologie gedreven bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk. Deze investering past in Achmea’s strategie op het gebied van schone, veilige en slimme mobiliteit.

Onto (opgericht in 2017) biedt particuliere en zakelijke gebruikers een makkelijke toegang tot elektrische auto's, zonder langetermijnverplichtingen. Via een maandelijks opzegbaar all-inclusive abonnement krijgen klanten de nieuwste elektrische voertuigen tot hun beschikking, inclusief verzekering, openbaar opladen en onderhoud.

Car-as-a-Service heeft de toekomst 
Rob Jolly, CEO en co-founder van Onto: “De automarkt ontwikkelt zich steeds meer richting een B2B2C markt (business-to-business-to-consumer). Car-as-a-Service past in de beweging naar zero eigenaarschap. Onto biedt een simpel, flexibel en betaalbaar alternatief voor het traditionele autobezit. Daarom hanteert Onto transparante prijzen en vragen we geen aanbetaling. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig in de wereld van EV's stappen en hun auto probleemloos omwisselen, zonder gebonden te zijn aan een lang contract of hoge kosten vooraf."
 
Duurzame mobiliteit wordt de norm
Katharina Maass, fundmanager van het Achmea Innovation Fund: “Nederland heeft grote uitdagingen op het gebied van mobiliteit en het terugdringen van de CO2-uitstoot. De ontwikkelingen gaan razendsnel en technologie wordt daarbij steeds belangrijker. Denk aan de opkomst van elektrisch rijden, zelfrijdende auto’s en deeldiensten. Duurzame mobiliteit wordt de norm. Car-as-a-Service, waar Onto vol op inzet, maakt elektrisch rijden mogelijk voor een nieuwe doelgroep. Wij kunnen op dit punt veel leren van de ervaringen in het VK. Het moet en kan schoner, veiliger en slimmer. Als coöperatieve verzekeraar draagt Achmea daar graag aan bij.”
Het Achmea Innovation Fund (met als dealteam Henrieke Hoftijzer en Bas Bisschop) investeert in deze investeringsronde naast bestaande investeerders en Alfvén & Didrikson (lead investeerder in deze ronde), TotalEnergies Ventures en Vlerick Group. 
 
Achmea Innovation Fund 
Het Achmea Innovation Fund (opgericht eind 2019) verstrekt groeikapitaal aan veelbelovende ondernemingen die willen bijdragen aan een gezonde, veilige en duurzame samenleving en die daarmee aansluiten bij de missie van Achmea. Katharina Maass: “Achmea wil waarde leveren voor klant én samenleving. Daarbij kijken we verder dan vandaag. De uitdagingen van de toekomst, dáár wil het Achmea Innovation Fund graag een betekenisvolle rol in spelen. Naast investeren bouwt ons fonds nadrukkelijk aan een langdurige samenwerking met betekenisvolle ondernemingen.” Het Achmea Innovation Fund heeft een initiële omvang van €100 miljoen.

 
Geplaatst op 27-07-2021

< VorigeVolgende >


Share on: