Carmeleon digitaliseert schadeproces met het platform van Openclaims

Carmeleon, specialist in verzekeren en financieringen in de automotive branche, gaat een samenwerking aan met Openclaims om de kwaliteit van dienstverlening van het schadeherstelproces verder te verhogen. Carmeleon kiest met het Openclaims platform voor een end-to-end oplossing voor alle soorten schades en verwacht hiermee de propositie naar haar aangesloten partners verder te versterken.

Carmeleon heeft een portefeuille opgebouwd waarbij de polissen afgesloten zijn via dealerbedrijven in de automotive branche. Net als Carmeleon, streven deze dealerbedrijven naar een hoogwaardig niveau van service naar de klant, juist wanneer er sprake is van schade aan een voertuig. Het is daarom belangrijk om klanten te voorzien van heldere en gebruiksvriendelijke producten. Daarbij wordt uitgegaan van een efficiënte en volledig digitale manier van werken. Door een samenwerking aan te gaan met Openclaims, zet Carmeleon hierin de volgende stap. 


Volledig digitale schadeafwikkeling uit naam van partners Carmeleon 
Met het gebruik van de software van Openclaims realiseert Carmeleon haar streven naar efficiëntie en digitalisering bij de afwikkeling van autoschades. Hierbij faciliteert het platform het proces van schademelding via een slimme digitale intake tot en met sturing naar het juiste herstelbedrijf en zorgt hierbij voor een optimale uitwisseling van informatie. “Door het Openclaims platform als basis te laten dienen voor ons schadeproces, worden wij in staat gesteld om onze klanten bij schade altijd een duidelijk en snel proces te bieden”, zegt Carmeleon. “Het gaat erom dat het beschadigde voertuig veilig en zo snel mogelijk hersteld wordt”. De samenwerking met Openclaims leidt niet alleen tot snellere schadeafhandeling, maar zorgt bovenal voor een aangenamer proces voor onze klanten. Een win-win partnership.” 


Ook Openclaims is erg verheugd met samenwerking met Carmeleon die hoofdzakelijk actief is binnen de automotive branche. “Carmeleon is constant bezig met het bedenken van innovatieve oplossingen en neemt daarbij altijd de klant als uitgangspunt. Het geeft een goed gevoel om samen te werken met een partij die daarin qua visie zo erg op één lijn ligt”, aldus Evert Jan Stagge, CCO bij Openclaims. 


De samenwerking tussen Carmeleon en Openclaims is begin juli officieel van start gegaan.

Geplaatst op 02-07-2021
Share on: