CFD introduceert keurmerk FinZeker

FinZeker (www.finzeker.nl) is het eerste keurmerk in Nederland voor onafhankelijke advieskantoren, waarbij per adviesmodule (Hypotheek, Pensioen, Vermogen, Verzekeren en Lenen) een keurmerk kan worden afgegeven.

Daarnaast wordt een apart keurmerk afgegeven voor de onafhankelijkheid van het kantoor zelf. Uniek is verder dat uit de maandelijkse fee een gegarandeerd vast bedrag aan reclame wordt besteed om onafhankelijk advies constant te promoten in Nederland. Met het keurmerk wordt het kantoor, naast onafhankelijkheid, ook beoordeeld op klantgerichtheid en professionaliteit en vindt jaarlijks een geautomatiseerde controle plaats van alle gegevens van de deelnemers.
Daarmee introduceert CFD weer een unieke dienst voor de sector, gericht op het bouwen van herkenbare toegevoegde waarde voor klanten en prospects van onafhankelijke intermediairs.

Keurmerk per adviesmodule
CFD-voorzitter Herdink: “Bij de ontwikkeling van dit keurmerk vonden we het belangrijk om consumenten direct te laten zien voor welke adviesgebieden het keurmerk is afgegeven (de opgelichte icoontjes in het keurmerk logo). Per adviesgebied worden voor de beoordeling vijf basiscriteria gebruikt, die ook transparant aan consumenten worden uitgelegd. Daarbij wordt naast onafhankelijkheid ook gekeken naar de kwaliteit van het advies en/of de nazorg.

Een keurmerk per adviesgebied sluit beter aan bij de praktijk. We zien bijvoorbeeld gespecialiseerde hypotheekkantoren die hebben besloten om geen pensioen of vermogensadvies aan te bieden, maar wel weer schadeverzekeringen. Of juist geen schadeverzekeringen en wel weer andere adviesgebieden. Het aanbod in de markt is heel divers. Door in de communicatie met consumenten met opgelichte icoontjes voor elk adviesgebied te werken, ziet een consument in één oogopslag voor welke onderdelen een deelnemer keurmerken heeft.
 
Het ‘bedrijfskeurmerk’ (laatste icoontje) richt zich op de financiële onafhankelijkheid van het kantoor zelf, het gebruik van professionele systemen (denk bijvoorbeeld aan CRM en webdesign) en de kennis van adviseurs. Hiermee ontstaat een compleet beeld voor consumenten en gaan we veel verder dan keurmerk initiatieven uit het verleden. Daarnaast willen we natuurlijk met dit keurmerk de concurrentie met direct writers en vergelijkingssites aangaan en tegenkracht bieden tegen het nog steeds ongelijke speelveld in onze sector."

365 dagen per jaar reclame
Een belangrijk onderdeel van het keurmerk is dat elke deelnemer een vast bedrag per maand bijdraagt aan een collectieve reclamepot. Met dit geld worden in eerste instantie Facebookcampagnes opgezet en vinden consumenten op diezelfde Facebookpagina gratis tips en feiten over de voordelen van onafhankelijk advies ten opzichte van bijvoorbeeld direct writers of vergelijkers. Naarmate het netwerk van deelnemers aan het keurmerk groeit zal ook andere media worden ingezet. Jaarlijks worden met een mediarapport de resultaten gedeeld met alle deelnemers aan het keurmerk. Begin september, direct na de schoolvakanties, start de eerste facebookcampagne.
 
Unieke tarifering
Er is een eenmalige startfee (€125) voor de verwerking en controle van de aanvraag en opname op de website van FinZeker. Daarnaast betaalt een deelnemer €12,50 per maand aan doorlopende kosten, ongeacht het aantal adviesgebieden waarvoor het keurmerk wordt aangevraagd. Dit bedrag wordt gebruikt voor systeemonderhoud, de jaarlijkse datacontroles, verstrekken van het individuele keurmerk logo en alle mutaties. De bijdrage aan de reclamepot van €10 per maand komt hier bovenop. Deze wordt dus 100% besteed aan reclame en promotie.
 
FinZeker kent een selectief regionaal acceptatiebeleid op basis van het aantal huishoudens in een regio. Als voor een bepaalde regio een zeker aantal deelnemers is bereikt, dan betalen de volgende FinZeker deelnemers in die regio een hogere fee en een hogere bijdrage aan de reclamepot.
 
Aanvullende diensten
Om het intermediair nog beter te ondersteunen zal CFD ook andere diensten koppelen aan FinZeker. Bijvoorbeeld een schadeloket waar eenvoudig door het intermediair een letselschade kan worden aangemeld. Of het FinZeker keurmerk voor pensioen kunnen voeren via een samenwerking met PLAN. PLAN is een nieuwe partner van CFD waarmee elk intermediair over zijn eigen pensioenexpert kan beschikken.
 
Tijdelijke actie
Elk onafhankelijk intermediair in Nederland kan deelnemen aan FinZeker. CFD-leden genieten natuurlijk extra voordelen, dit wordt uitgelegd op de website.

Voor kantoren die zich vóór 15 augustus 2021 aanmelden als deelnemer aan FinZeker geldt een starterskorting. Voor niet CFD-leden is dat 50% korting op de eenmalige startfee van €125 en voor CFD-leden is dat 80% korting.
 
Direct aanmelden als FinZeker deelnemer kan hier. Gebruik de promotiecode ‘FZEB’ om voor de korting in aanmerking te komen.
 

 
Geplaatst op 16-07-2021

< VorigeVolgende >


Share on: