Fusie tussen Aon en Willis alsnog afgeblazen

De fusie van 30 miljard dollar tussen Aon en Willis Towers Watson is op maandag 26 juli alsnog afgeblazen. De fusie zou 's werelds grootste verzekeringsmakelaar creƫren, echter de bezwaren van de Amerikaanse toezichthouders hebben onaanvaardbare vertraging en onzekerheid veroorzaakt, waardoor de fusie alsnog is afgeblazen.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie van de regering-Biden heeft vorige maand bezwaar gemaakt in de rechtbank. Dit besluit stond haaks op de Europese toezichthouders die de deal al wel hadden goedgekeurd, op voorwaarde dat de bedrijven activa zouden verkopen. De geannuleerde verkoop heeft vooral invloed voor Aon.
 
De combinatie Aon en Willis, respectievelijk in omzet tweede en derde na Marsh, zou door de fusie de grootste verzekeringsmakelaar worden met een jaaromzet van 20,3 miljard dollar, tegen 17,2 miljard dollar voor Marsh. 
 
Een langdurige rechtszaak zou de deal tot ver in 2022 brengen wat een te groot risico inhield, waardoor de fusie nu definitief is afgeblazen. Aon topman Greg Case heeft laten weten dat men overtuigd was van een overwinning op de aangespannen rechtszaak door het Amerikaanse ministerie van Justitie, omdat de bezwaren niet strookte met de goedkeuring van de wereldwijde regelgevende gemeenschap, waaronder die van de Europese Commissie. 
 
Aon moet Willis nu een beëindigingsvergoeding van 1 miljard dollar betalen. Door het afblazen van de fusie zijn de aandelen van Aon gestegen met 9,6% tot $254,72, terwijl de aandelen van Willis Towers op de New Yorkse beurs met 9% zijn gedaald tot $205,93.
Geplaatst op 27-07-2021

< VorigeVolgende >


Share on: