HDI Global lanceert remote risico-inspectie app voor industriële klanten

De industriële verzekeraar HDI Global SE heeft samen met de Duitse start-up HDI Risk Consulting (HRC) de nieuwe HDI Remote App ontwikkeld. De app maakt het mogelijk om voor HDI-klanten virtuele risicoanalyses uit te voeren zonder fysiek personeel in het veld in te zetten.

Dit maakt het mogelijk om risicobeoordelingsprocedures uit te voeren in situaties waar pandemieën of politieke onrust directe toegang onhaalbaar maken of waar veiligheidsoverwegingen of de afgelegen ligging van een locatie reizen belemmeren. Met de app zie je een real-time interactieve omgeving.

De HDI Remote App is gecertificeerd in overeenstemming met ISO/IEC 27001. Dit garandeert dat aan alle relevante vereisten voor gegevensbescherming en -beveiliging is voldaan.

 

Hoe het werkt

De HRC Remote App stelt de risico-ingenieurs van HRC in staat om op afstand on-site onderzoeken uit te voeren met behulp van de camera- en audiofuncties van een typisch mobiel apparaat of een door de klant gebruikte gegevensbril. Door verbinding te maken via het platform kunnen de risico-ingenieurs zien wat de klant ziet en hen op de juiste manier begeleiden, zelfs als ze niet fysiek ter plaatse zijn. De risico-ingenieur combineert zijn technische expertise met ondersteuning op afstand op basis van Augmented Reality.

De HRC Remote App maakt het mogelijk om verbeterde begeleiding op afstand te leveren, waarbij specialisten, technici en risico-ingenieurs visueel met elkaar worden verbonden. Praktische stapsgewijze uitleg die vooraf door de HRC-experts wordt gegeven, zorgt ervoor dat alle veiligheidsgerelateerde zorgen van een klant worden weggenomen vóór een inspectie op afstand, waardoor de blootstelling aan risico's wordt verminderd door effectieve samenwerking terwijl de app op locatie wordt gebruikt.

Er zijn veel mogelijke toepassingen voor de app. Deze kunnen variëren van het raadplegen van een bouwplaats, het beoordelen van een transport- of laadactiviteit tot het uitvoeren van een klassieke eigendomsinspectie. Van een eerste of baseline survey, tot een follow-up om de voortgang van risico verbeterende maatregelen te controleren of om aanvullende acties te bespreken om de kwaliteit van het risico te verbeteren.

"De remote survey-optie is geenszins bedoeld om inspecties ter plaatse te vervangen, maar eerder om ze aan te vullen als een extra service", aldus Oliver U. Vogel van HDI Risk Consulting.

 

Geplaatst op 17-08-2021

< VorigeVolgende >


Share on: