Verzekeringsmakelaar Howden benoemt Jeroen Everling en Dolf Balink

Howden heeft de intentie fors te groeien in Nederland. Internationale verzekeringsmakelaar Howden heeft vandaag aangekondigd dat Jeroen Everling wordt benoemd tot Chief Executive Officer Netherlands, Corporate. Hij zal een gespecialiseerd team opbouwen. Dolf Balink zal als Director of Placement and Claims aan boord komen.

Links Jeroen Everling, rechts Dolf Balink


Howden heeft al een toonaangevende gespecialiseerde maritieme operatie met een zakelijke portefeuille in Rotterdam, geleid door Jan Oosterom.
Everling komt bij Willis vandaan, waar hij de afgelopen 7 jaar de rol van Head of Benelux Corporate Risk and Broking bekleedde en voorzitter was van de statutaire directie. Daarvoor bekleedde hij leidinggevende functies bij Aon en Marsh, waar hij leiding gaf aan teams die hoogwaardige oplossingen boden aan grote internationale, industriële en agrarische klanten.

Dolf Balink komt eveneens van Willis, waar hij de laatste vijftien jaar van zijn carrière heeft doorgebracht, laatstelijk als directeur Placement and Claims, Nederland. Daarvoor werkte hij 13 jaar bij Marsh in leidinggevende functies op het gebied van claims, nadat hij zijn carrière in 1993 bij Sedgwick was begonnen.

 

Everling zei over zijn benoeming: "Na bijna 25 jaar in deze markt is dit een nieuw begin voor ons beiden. De kans om een bedrijf op te bouwen met een andere visie is ongelooflijk opwindend voor mij en een nieuwe dynamiek voor een markt waar ik van houd. Howdens combinatie van een empowered cultuur, een engagement om diepgaande specialistische capaciteiten te ontwikkelen en internationale schaalgrootte betekent dat we een op waarden gebaseerd bedrijf kunnen uitbouwen dat beter is voor zakelijke klanten en een frisse wind voor talent. Ik kijk ernaar uit om die reis te beginnen in een Groep waar vrijheid is om te gedijen."

 

José Manuel González, Group CEO, Howden Broking: "We hebben een duidelijke visie uiteengezet om in Europa te investeren en het alternatief te worden voor talent en klanten in de regio. Maar we zijn niet gehaast. We weten dat we gedeelde waarden opbouwen op lange termijn en we wachten op het juiste moment en de juiste mensen. Toen we Jeroen ontmoetten wisten we dat hij de juiste persoon was om een uitmuntend Corporate team in Nederland op te bouwen en ik kijk ernaar uit om het verschil te zien dat hij en zijn team voor klanten zullen maken."

 

Luigi Sturani, CEO Europe, Howden Broking: "Dat Jeroen en Dolf ervoor hebben gekozen om zich bij ons aan te sluiten, dient als verdere bevestiging van mijn overtuiging dat Howden het juiste platform is voor die talenten die zaken willen doen in een omgeving waar iedereen in dezelfde richting trekt om iets speciaals op te bouwen voor elkaar en onze klanten; en we zijn druk bezig om van de reis te genieten."
 

Jan Oosterom, CEO Nederland Marine, voegt hieraan toe: "Ik heb 33 jaar in deze markt geleefd en geademd, de laatste acht jaar met Howden bij het opbouwen van onze toonaangevende maritieme business. Ik weet wat we hier kunnen doen met een andere aanpak en ik ben verheugd om Jeroen en Dolf, met wie ik ben opgegroeid in de industrie, te verwelkomen om ons te helpen ons verhaal te schrijven."
 

De benoemingen van Everling en Balink volgen op de recente aankondigingen van de benoemingen van Luigi Sturani, CEO Europe; Enrico Nanni, CCO Europe; Felix Jenny, CEO Switzerland; Holger Schaefer, CEO Germany; de overname van Scagliarini en de start van de activiteiten in Italië; en de overname van ARTAI in Spanje. Zij treden in dienst bij Howden onder voorbehoud van het nakomen van hun contractuele verplichtingen.

 

Geplaatst op 23-08-2021

< VorigeVolgende >


Share on: